пʼятниця, 29 квітня 2011 16:21

Яворівський написав повість про Януковича і Тимошенко

Яворівський написав повість про Януковича і Тимошенко

Незабаром у київському видавництві "Український письменник" вийде повість голови спілки письменників Володимира Яворівського "Найдовша ніч президента".

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Через тиждень-два повість вийде у видавництві "Український письменник". Вона невелика - всього 90 сторінок. Проте у ній чітко проглядаються образи Юлії Тимошенко, Віктора Ющенка, Віктора Януковича. Думаю, навколо неї буде багато пристрастей", - сказав він.

"В нас є сільська, інтелігентська проза. А от прози політичної на такому рівні, щоб проглядалися певні прообрази, не пригадую. У передмові написав: "Я знаю, що вам хочеться впізнаванності. Одначе застерігаю: все тут вигадано. Документальний тільки факт президентських виборів". Хоч читачі там і пізнаватимуть наших політиків, це не має юридичної сили, щоб притягти мене до відповідальності", - додав Яворівський.

Над повістю він працював 4 місяці.

"Доводилося писати вночі, бо не мав можливості працювати як раніше. Тоді я писав цілими днями. Зачинявся у своїй хаті у селі і починав працювати. Тепер не маю на це часу. Є проблеми у Спілці, треба з'являтися на засідання Верховної ради, працювати у комітеті", - зауважив Яворівський.

Володимир Олександрович розповів, що перші читачі схвально відгукнулися про повість.

"Повість прочитали Олена Бондаренко з фракції "БЮТ", Анатолій Дімаров, Олександр Турчинов. Від них отримав теплі і схвальні відгуки. Анатолій Дімаров навіть написав про свої враження на останній сторінці рукопису", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський написав повість про Януковича і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі