четвер, 10 вересня 2009 17:13

В"ячеслав Хурсенко втопився у ставку

Автор: фото з сайту www.umka.com
  В’ячеслав Хурсенко жив у Луцьку. Останнім часом виступав мало. Друзі й шанувальники вважають, що його талант був до кінця не реалізований
В’ячеслав Хурсенко жив у Луцьку. Останнім часом виступав мало. Друзі й шанувальники вважають, що його талант був до кінця не реалізований

8 вересня приблизно о 16.00 помер композитор, бард 42-річний В"ячеслав Хурсенко. Він був автором і виконавцем пісень "Соколята", "Панує ніч", "Я тебе розлюбив", "Віра, Надія, Любов", "Ковток вина".

— Славик страждав на важку форму цукрового діабету, — розповідає друг, учасник дуету "Світязь" 58-річний Дмитро Гершензон. — Він давно хворів, часто мав приступи. Сам колов собі інсулін. Коли приїздив до мене в гості, завжди мав із собою баночку меду — рятувався ним, коли ставало зле. У вівторок він поїхав із друзями порибалити в село Шепель біля Луцька. Перейшов на інший бік ставу, щоби половити рибу на самоті. Поруч із ним завжди хтось був на випадок, якщо знадобиться допомога, а тут не було нікого. У Слави почався приступ: кажуть, він упав у воду й захлинувся. У воді пробув 20 хвилин.

В"ячеслав жив у Луцьку, неподалік центру, разом із дружиною Ольгою і 19-річною донькою Марією. Дружина працює вчителькою початкових класів луцької школи N 23. Донька — студентка Київського університету внутрішніх справ, буде юристом.

— Пліткують, що Хурсенко розлучився із жінкою Це неправда. Звичайно, в кожній сім"ї бувають проблеми. Але він був хорошим сім"янином, — каже його друг музикант В"ячеслав Бубало.

Друзі кажуть, В"ячеслав був останнім часом у творчій депресії. Ніде не виступав, любив усамітнюватися. Щодня ходив у тренажерний зал. На великій сцені востаннє співав  2004-го, на майдані Незалежності під час помаранчевої революції.

— Страшенна втрата, — каже друг Хурсенка, начальник Луцького міського управління культури Юрій Войнаровський, 52 роки. — За талантом його можна прирівняти до Ігоря Талькова в Росії. Слава добрий був, охоче співав на благодійних концертах. Грошей за це не вимагав. Веселий, червонощокий хлопець, а в репертуарі переважав мінор.

За талантом його можна прирівняти до Ігоря Талькова

Дисків Хурсенко видавав мало. Шанувальники слухають його пісні на касетах.

"На протяжении последних шести-семи лет постоянно слушаю в машине чудесные песни Славы. Две кассеты, пусть и старенькие, сопровождают меня во всех поездках, — пише відвідувач Ярослав на сайті УНІАН. — До боли обидно, что такие талантища не могут пробиться сквозь тьму посредственности и серости на эстраде".

Гершензон говорить, що Хурсенко створив багато пісень. Але на студії записувався мало.

— Він не мав на це коштів. Мабуть, потайки мріяв про славу, але ніколи про це не говорив. Він узагалі був потайним. Думаю, навіть із Богом не ділився власними планами.

Співачка Марія Бурмака, 39 років, уперше почула В"ячеслава  на фестивалі "Оберіг" у Луцьку.

— Він трохи випив, узяв гітару, піднявся на сцену. Я спостерігала із-за лаштунків. Коли Слава відкрив рота, всі були в шоці. Такий голос трапляється раз на мільйон. Журі конкурсу навіть не збагнуло, що він був п"яний. Шкода, що він до кінця не реалізував свій талант. Слава жив із того, що писав пісні для наших та російських зірок. Але для кого — не зізнавався.

Відспівували В"ячеслава Хурсенка в середу в новозбудованому дерев"яному Свято-Петро-Павлівському, який належить Московському патріархату. Він розташований недалеко від будинку, де з сім"єю жив співак. Ховали його в четвер на Підгайцівському кладовищі. Зібралося кількасот людей. Прийшов мер Луцька Богдан Шиба.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Хурсенко втопився у ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути