Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2015 05:15

Уманський педуніверситет відсвяткував 85-річчя

Автор: ФОТО надане Уманським державним педуніверситетом
  Голова наглядової ради Уманського державного педагогічного університету Василь Костицький вручає ректору Олександрові Безлюдному почесну грамоту
Голова наглядової ради Уманського державного педагогічного університету Василь Костицький вручає ректору Олександрові Безлюдному почесну грамоту

Уманський державний педагогічний університет ім. П. Тичини днями відзначив своє 85-річчя. Професорсько-викладацький колектив і студенти прий­мали вітання від почесних гостей, випускників закладу та дружніх колективів педагогічних вузів країни.

Ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний в урочистій промові привітав університетську спільноту з ювілеєм і відзначив кращих працівників і студентів грамотами та подяками. До віншувань на адресу ювіляра долучилися почесні гості — мер Умані Олександр Цебрій, голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник та інші шановані люди краю. Вітальні телеграми надійшли від ­віце-прем'єр-міністра України, міністра культури В'ячеслава Кириленка та голови комітету Верховної Ради України з питань науки й освіти Лілії Гриневич. Урочистості продовжилися масштабною концертною програмою найкращих колективів і виконавців вузу.

За роки роботи заклад став одним із найкращих педагогічних університетів країни та вільно конкурує з іноземними навчальними закладами.

— Лише за кілька ­місяців навчального року університет здобув низку вагомих нагород. На 28-й міжнародній спеціалізованій виставці "Освіта та кар'єра — День студента 2015" у рейтинговому конкурсі "Лідер вищої освіти" вуз отримав гран-прі, — розповідають у прес-центрі УДПУ. — Із перемогою повернувся студентський народний аматорський театр драми й комедії, який на ХV Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів і цирку посів перше місце. Хореографічні ­ансамблі "Візаві" та "Яворина" вибороли золоті медалі й дипломи першого ступеня на третьому Всеукраїнському фестивалі хореографічного мистецтва "Планета данс фест". Студенти-історики на Міжнародному турнірі з історії посіли друге місце з-поміж 40 студентських команд.

Нещодавно в університеті відбулася ще одна знакова подія — 97 студентів, що навчалися також на кафедрах військової підготовки Сумського державного університету й Одеської військової академії, отримали військове звання молодшого лейтенанта запасу.

Освітньо-наукове й культурно-­мистецьке життя в УДПУ активно вирує, адже 85 — це значний досвід, вагомі здобутки та нові перспективи.

Адреса університету:

м. Умань, вул. Садова, 2 (корп. 1),

вул. Садова, 28 (корп. 2);

тел. приймальної комісії: 0(4744) 4 05 20, 0(63) 227 13 77.

Зараз ви читаєте новину «Уманський педуніверситет відсвяткував 85-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути