вівторок, 26 липня 2016 06:35

Сестра вагітніє від рідного брата

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.oiff.com.ua
  Родина Ангелеску з румунського фільму ”Незаконні”. Сестра Олександра, яку зіграла Аліна Ґріґоре, вагітна від брата-близнюка Ромео. Його втілив актор Роббі Урс (сидить на задньому сидінні праворуч)
Родина Ангелеску з румунського фільму ”Незаконні”. Сестра Олександра, яку зіграла Аліна Ґріґоре, вагітна від брата-близнюка Ромео. Його втілив актор Роббі Урс (сидить на задньому сидінні праворуч)

На 20-й хвилині румунського фільму "Незаконні" одеситка 24-річна Анна ЛІСКО виходить із залу. На бюлетені для голосувань обводить цифру 1 — найнижчу оцінку. Вкидає до прозорого контейнера.

— Ну, слишком откровенное общение героев. Много хорошего слышала о современном румынском кино. — каже Анна. — Може, ця "нова хвиля" й цікава, але мені таке важко дивитися. Тема абортів надто інтимна, щоб аж так емоційно, з криками її обговорювати.

Волонтер VII Одеського кінофестивалю пропонує глядачці почитати опис сюжету. Довідавшись, що головні герої — закохані одне в одного рідні брат і сестра, Анна повертається на сеанс.

— Виявляється, тема значно оригінальніша, каже.

"Незаконні" 44-річного режисера Адріана Сітару ввійшла до міжнародного конкурсу кінофестивалю.

Події фільму відбуваються у сучасному Бухаресті, столиці Румунії. Голова родини — вдівець, шанований лікар і людина суворих принципів. Та дізнавшись про його минуле — доноси на жінок, які робили заборонені на той час аборти, — четверо дітей змінюють ставлення до батька. Після бійки із сином чоловік переїздить до нової подруги. Незабаром у родині розкривається ще одна таємниця. Донька заявляє, що вагітна від рідного брата.

В Одесі "Незаконних" представили виконавці головних ролей — Аліна Ґріґоре і Робі Урс.

— Почали вживатися в ролі п'ять років тому, коли грали їх у п'єсі, — розповідає 30-річна Аліна Ґріґоре. — Якось на виставу прийшов режисер Адріан Сітару. Вона так захопила його, що запропонував нам перейти з театру на знімальний майданчик. Робота над фільмом стала для нас експериментом. У квартирі, яку ви бачите у стрічці, ми жили тижнями, не виходячи з образів героїв. Прописували всіх персонажів у найдрібніших подробицях — від самого народження. Якби мене розбудили серед ночі й запитали, чим займався мій брат влітку такого-то року, я пригадала би, що тоді він упав з велосипеда й забив коліно.

Бюджет румунського фільму — 7 тис. євро. Усі сцени зняті з першого дубля.

Київський критик 36-річний Олександр Гусєв каже, що до подібних фільмів український глядач не готовий:

— Якщо закривати очі на всі незручні речі, вони не зникнуть із нашого світу. Одеський кінофестиваль тому й цінний, що допомагає побачити інакше кіно, розширити світогляд — і режисерів, і глядачів.

12 картин брали участь у міжнародній програмі Одеського кінофестивалю. Стрічка "Незаконні" отримала нагороду "Найкращий фільм" і 5 тис. євро премії.

Зараз ви читаєте новину «Сестра вагітніє від рідного брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути