Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 07:15

Російський письменник попросив притулку в Україні

Російський письменник і активіст 36-річний Роман Рословцев попросив притулку в Україні 21 серпня на українсько-білоруському кордоні. На пункті пропуску "Нові ­Яриловичі" пояснив прикордонникам, що йому небезпечно залишатися в Росії через протестну діяльність. Його затримували 21 раз. Це найбільша в Росії кількість затримань із цієї причини.

— Поблизу мого будинку в Москві чергували співробітники ФСБ, тому я не зміг взяти речі. Приїхав із порожніми руками, — каже Рословцев. — Хотів би потрапити у будь-яку армійську частину, Нац­гвардію, добровольчий батальйон. Головне — продовжувати боротися проти режиму Путіна.

13 разів Рословцев виходив у масці Путіна під стіни Кремля з плакатом "Не боюся 212.1". Ця стаття російського кримінального кодексу дозволяє засуджувати до п'яти років в'язниці тих, кого затримували за протестну діяльність чотири рази протягом півроку.

16 червня після чергової акції Рословцева затримали. Він утік із Московського міського суду. Його знайшли на квартирі друга. Активіст добровільно здався після ночі переговорів.

— За тиждень я планував вийти на нову акцію, — пояснив Рословцев. — Розумів, що все одно повернуся до суду. То яка різниця — раніше чи пізніше? Мої конвоїри відволіклися: один грав на телефоні, другий — на планшеті.

Міграційна служба вирішила надати Рословцеву політичний притулок.

304 квартири отримали працівники СБУ 22 серпня. Це найбільша кількість подарованого житла за час існування відомства. Раніше СБУшники отримали 548 помешкань. Державним коштом для них зводитимуть чотири будинки на 167 квартир.

Зараз ви читаєте новину «Російський письменник попросив притулку в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути