вівторок, 25 жовтня 2016 00:15

Обмежили ввезення антиукраїнських книжок

Обмежили ввезення антиукраїнських книжок

Верховна Рада 20 жовтня прийняла закон про "обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту". Тепер із Росії та окупованих територій Донбасу можна ввезти 10 книжок. Раніше одній людині дозволяли мати в багажі до 50 кг літератури.

— Закон стане перепоною російській пропаганді, яка досі офіційно ввозиться в Україну, а особливо — в південні та східні області, — каже віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, 48 років. Представляє в уряді "Народний фронт".

Під заборону потраплятимуть книжки, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу, пропагують силові структури країни-агресора. Обмеження не застосовуватимуть до виданої в Україні російськомовної літератури.

Відповідні дозволи видаватиме громадська експертна рада.

— Заборона антиукраїнських книжок позитивно позначиться на нашому ринку книговидання, — каже письменник Юрій Винничук, 64 роки. — Так само свого часу Канада запровадила ліміт на звучання американських пісень на радіо. Доти місцева музика була в загнаному стані.

Зараз ви читаєте новину «Обмежили ввезення антиукраїнських книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути