Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 05:00

"Лос Колорадос" зіграв для митників

Автор: фото надане гуртом ”Лос Колорадос”
  Учасники тернопільського гурту ”Лос Колорадос” на відпочинку у гуцульському селі Космач торік
Учасники тернопільського гурту ”Лос Колорадос” на відпочинку у гуцульському селі Космач торік

— Пісня Кеті Перрі нас уже в доску заботала. На репетиціях її взагалі не граємо. У клубах тепер тільки своє, — розповідає гітарист тернопільського гурту "Лос Колорадос" 27-річний Ростислав Фук. Два роки тому колектив став популярним в інтернеті завдяки переспіву пісні "Хот енд Колд" американки Кеті Перрі. Відео в мережі переглянули понад 3 млн людей. Кеті Перрі написала про нього на власній сторінці в інтернеті. Ролик крутили по телебаченню США.

На зустріч у центрі Тернополя приходять гітарист Ростислав Фук та ударник 21-річний Олександр Драчук. Перший говорить по телефону із солістом, 30-річним Русланом Приступою.

— Каже, що з транспортом проблеми. Бреше. Певне, просто забухав.

Коли приходить Приступа, в арт-кафе просто неба музиканти замовляють пиво.

— Пісню Кеті Перрі ми за 15 хвилин забабахали. Весь секрет у тому, що ніхто з нас не думав, що вийде так смішно. Ми це відео скільки разів дивилися — не сміялися. Тільки помічали, як ми там лажаємо, — каже Руслан.

Розповідає, що контрабас із кліпа жодного разу потім не використовували.

— Його наш басист десь позичив. Засічки на ньому робив, щоб у ноти попадати — там ладів нема, як на гітарі. Баян теж використали вперше. Після цього ще рік возили за собою по концертах. Коли їхали в Польщу, митник попросив на ньому заграти. Певне, думав, що ми там якусь контрабанду веземо. Каже: "Нєвєм, цо то курва таке єст. Най пан заграє". У них акордеон є, а що таке баян — не знають. Весь народ з автобуса вийшов — ржуть, хлопають. Баян подарували друзям із Польщі, бо змучилися тягатися з ним.

У репертуарі гурту 30 пісень, зокрема "Помідори", "Ровер Україна", "Півлітри". Свій стиль називають агро-алко-роком. Представляються як гурт із села Тетильківці.

— Під час чергової п'янки дійшли висновку, що неправильно називати себе гуртом із Тернополя, бо більшість пісень про село. Назва Тетильківці така смішна, що на ній і зупинилися, — говорить Фук.

Наприкінці кожного концерту музаканти зі сцени просять газифікувати Тетильківці. Правда, ніхто з них не був там, і не знає, чи є там газ. Заробляють виступами на фестивалях, у клубах, на корпоративах. Кілька разів грали на весіллях.

— Зразу попереджаємо молодих, що не граємо весільних пісень. На свадьбі в Збаражі музика не сподобалася одному пенсіонеру. Каже: "На весіллі має бути вальс-полька, вальс-полька. А ви не музиканти, ви є гімно".

Найближчим часом гурт можна побачити на фестивалях "Славське Рок" та "Захід". Восени планують записати кілька пісень. Кажуть, на випуск альбому поки що бракує грошей.

Зараз ви читаєте новину «"Лос Колорадос" зіграв для митників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути