вівторок, 26 грудня 2006 16:06

Бондарчук у "Жарі" грає режисера

Автор: фото: Олекса КРАСНИЙ
  Федір Бондарчук із дружиною Світланою перед показом фільму ”Жара” в столичному кінотеатрі ”Баттерфляй Ультрамарин”
Федір Бондарчук із дружиною Світланою перед показом фільму ”Жара” в столичному кінотеатрі ”Баттерфляй Ультрамарин”

Завтра в українських кінотеатрах покажуть російський фільм "Жара". Стрічку зняв грузинський режисер Резо Гігінеішвілі, 24 роки.

Він був другим режисером фільму "9 рота" 42-річного Федора Бондарчука. Останній з київськими бізнесменами Олександром Роднянським і Дмитром Рудовським продюсують "Жару". Бюджет картини — $1 млн 800 тис., на рекламну кампанію виділено $3 млн 800 тис.

Знімальна група показала цей фільм у київському кінотеатрі "Баттерфляй Ультрамарин". Частина його акторів знімалися в "9 роті". У "Жарі" вони грають під справжніми іменами.

— Ми не встигли дати імена персонажам, коли писали сценарій, — пригадує режисер. — Але на зйомках актори почали називати одне одного, як у житті. Ми це так і лишили.

Матроса Олексія грає Олексій Чадов. Моряка з армії не дочекалася дівчина. Після повернення йде до ресторану з друзями Костею (Костянтин Крюков), Артуром (Артур Смольянінов) та 23-річним темношкірим репером Тіматі. У хлопців немає рублів. Тільки долари. Тому Костя, Артур і Тіматі йдуть міняти долари на рублі. Проте не повертаються. А Костя за збігом обставин потрапляє в КПЗ.

Епізодичну роль зіграла й дружина режисера Настя Кочеткова

За сценарієм, Тіматі переслідують скінхеди.

— Знімали сорок дублів, — розповідає Тіматі. — Був у шкіряній куртці. Десь на 42-му дублі я знепритомнів, бо перегрівся. Відкачували мене Федір Сергійович і Резо.

— Це був єдиний день, коли на майданчику була спека, — згадує Бондарчук. — А потім уже знімали при мінусовій температурі. А за сюжетом у фільмі спека мала сягати 35 градусів. Усі радіостанції кричали, що такого в Москві не було вже 120 років. Спочатку фільм назвали "Казки міста", — веде далі. — Але від такої назви віяло 60-ми роками минулого століття. Тому я запропонував назву "Жара".

Бондарчук теж знявся у фільмі. Щоправда, його вихід тривав п"ять секунд. Федір зіграв безіменного режисера, який пропонує Артурові Смольянінову роль у своїй картині. Епізодичну роль дівчини з фотоапаратом зіграла й дружина режисера, випускниця московської "Фабрики зірок-4" Настя Кочеткова.

— Після зйомок у "Жарі" я вирішила вступити на акторський факультет, — зізналась вона.

Бондарчук хвилювався, як сприймуть стрічку в Україні.

— Минулого тижня ми показували "Жару" в Петербурзі. Там цей фільм розкритикували.

Зараз ви читаєте новину «Бондарчук у "Жарі" грає режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути