Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 06:00

Картина "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина 2" за перший вікенд світового прокату заробила $475,6 млн

Автор: фото з сайта www.kinopoisk.ru
 

Рекордні $475,6 млн за перший вікенд світового прокату заробила картина "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина 2". Це на на 10 млн більше рекорду "Темного лицаря" Крістофера Нолана, який протримався три роки. Це остання, восьма екранізація "поттеріани" британської письменниці Джоан Роулінґ. Через великий обсяг роману про хлопчика-чаклуна останні два розділи сьомої книжки 47-річний режисер Девід Йєтс зняв окремо. Кошторис фільму – $125 млн. У Лондоні поліції довелося перекривати вулиці, що ведуть до Трафальгарської площі — такою була навала шанувальників з усього світу на прем'єру.

— Якщо моя кар'єра в майбутньому буде розвиватися успішно, я буду зобов'язаний цьому тільки Гаррі Поттеру і Джоан Роулінґ, — каже виконавець головної ролі англійський актор Деніель Редкліфф, 21 рік.

За час зйомок усіх фільмів Поттер "зносив" 160 пар окулярів, використав 70 чарівних паличок.

2008 року актор переїхав до Нью-Йорка, де почав грати на Бродвеї у постановці "Кінь". На сцені він з'являється оголений. Багатьох батьків обурила така відвертість. Вони вимагали, щоб Редкліфф відмовився від участі у спектаклі, погрожуючи заборонити своїм дітям перегляд фільмів про Гаррі Поттера.

В українському прокаті стрічку "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина 2" показують із 13 липня, у 2Д- і 3Д-форматах.

Зараз ви читаєте новину «Картина "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина 2" за перший вікенд світового прокату заробила $475,6 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути