вівторок, 07 червня 2011 05:00

Переміг роман про мертву жінку

2 червня у столичному виставковому залі "Aкко Інтернешнл" нагородили переможців літературного конкурсу "Коронація слова". Преміальний фонд — 120 тис. грн. Уперше відзначили дитячу літературу.

— Література йде до правдивості. Уже набавилися, наекспериментувалися, — каже письменник 82-річний Юрій Мушкетик, екс-член журі. Нині він — почесний гість. Сидить за столом із засновником конкурсу, бізнесменом Юрієм Логушем. На столах — чіпси й шоколадні цукерки, до яких прикріплені цитати з творів минулорічних переможців.

Найкращим романом визнають рукопис "Мантра-омана" вінничанки Вікторії Гранецької, 30 років. Рукопис має 265 сторінок.

— Це психологічна драма з елементами містики. Головну героїню звати Єва, скорочено від Євпраксія. Молода жінка раптово помирає і блукає між двох світів — мертвих і живих. Переоцінює свої вчинки, — каже авторка.

Вікторія отримує премію 20 тис. грн. Роман писала три місяці.

— Минулого літа звільнилася з роботи. Сіла на початку червня. Це мій перший роман. Ще жодного твору не друкувала.

Актор Віктор Андрієнко нагороджує кращий гумористичний твір — роман Владислава Івченка і Юрія Камаєва "Стовп самодержав'я, або 15 справ Івана Підіпригори".

— Це полний прівєт Борису Акуніну з України. Мова дуже цікава — класична наша, як "За двома зайцями". Виписано 15 історій. У одній з'являється Михайло Булгаков, — розказує Андрієнко.

Івченко живе у Сумах, Камаєв — із Кременця.

— Один писав початок оповідання, другий — продовження. Уся праця велася в інтернеті, — розказує 34-річний Владислав Івченко. — Дія відбувається на початку ХХ століття. Наш герой Іван Карпович працює в київській охранці. Він бореться з бунтівниками, членами підпільних партій. Маємо 20 історій, вистачить ще на зо дві книжки.

Спеціальну відзнаку за любовну лірику отримує 70-річна Марія Влад. Журі сподобалася її пісня "Розлука". Поетеса прийшла з онуками у вишитій дрібним бісером сорочці.

— Це тужлива пісня для чоловічого голосу. Про жінку, яка поїхала на заробітки до Європи. Чоловік просить її вернутися, а вітри зривають цвіт з їхньої черешні.

Зараз ви читаєте новину «Переміг роман про мертву жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути