Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 14:25

Заправка з меду і олії надає салату з овочів-гриль запашного аромату
5

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Овочі на грилі — здорова альтернатива смаженим на олії м'ясним продуктам. Запікати овочі можна як удома, якщо маєте сковорідку гриль, так і на природі за допомогою мангалу.

Кухарі з досвідом радять дотримуватись кількох правил, які допоможуть зробити овочі-гриль ароматними і смачними. Наприклад, аби після грилю овочі не були надто сухими, лишіть їх перед приготуванням у холодній воді на 30 хвилин. Після цього легенько протріть серветками і змажте оливковою олією й тільки тоді запікайте. Солити овочі варто тільки готовими, а не до цього, інакше з них вийде сік. Підсмажувати овочі краще не цілими, а порізаними на шматки середнього розміру. Так вони посмажаться швидше і рівномірніше. Всі частини мають бути приблизно однакові за розміром. Якщо збираєтесь приготувати на грилі баклажани, зробити їх смачнішими допоможе маринад із солі, цукру, води та оцту. Овочі в ньому варто потримати не менш як півгодини. Якщо ж вирішили обійтись без маринаду, за 15 хвилин до приготування баклажани варто злегка підсолити. Тоді з ний вийде зайва рідина.

Салат з овочів-гриль з грибами в ароматній заправці

Інгредієнти:

- баклажан — 1 шт.

- кабачок — 1 шт.

- гриби — 3шт.

- помідор середнього розміру — 1шт.

- болгарський перець — 1шт.

Маринад:

- вода — 1л.

- сіль — 2ст.л.

- цукор — 1 ст.л.

- оцет — 2ст.л.

Заправка:

- оливкова олія — 2ст.л.

- мед — 1ч.л.

- бальзамічний оцет — 1ч.л.

Приготування:

Приготувати маринад із води, солі, цукру і оцту. В окремій посудині залити ним баклажани і лишити на півгодини.

Тим часом перець почистити від насіння і нарізати пластинками. Баклажан, кабачок і помідор помити, нарізати кільцями. Гриби розрізати на половинки. Всі складники разом із маринованим баклажаном полити оливковою олією й перемішати.

Розігріти сковорідку гриль. Першими покласти смажитись баклажани, за ними — кабачки, перець, гриби та помідори. Смажити овочі по дві хвилини з кожної сторони.

Приготувати заправку, змішавши оливкову олію, бальзамічний оцет і мед.

Викласти готові овочі на велику тарілку, прикрасити її свіжим листям салату. Полити страву заправкою і скоріше подавати до стола, доки овочі теплі.

Зараз ви читаєте новину «Заправка з меду і олії надає салату з овочів-гриль запашного аромату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути