пʼятниця, 28 листопада 2014 10:48

Запечений лосось подають з овочами-гриль
7

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Лосось — одна з найсмачніших і найбільш корисних видів риби. Її добре поєднувати з овочами і різноманітними гарнірами. Багатий корисними речовинами лосось прекрасно підходить як для святкового, так і для буденного обіду чи ввечері. Кухарі столичного ресторану "In Mood" пропонують приготувати вдома запечений лосось з овочами-гриль та ароматними спеціями.

Запечений лосось з овочами-гриль та спеціями

Інгредієнти:

 - філе лосося — 300г.

 - баклажан — 1шт.

 - помідор — 1шт.

 - болгарський зелений перець — 1шт.

 - 2 четвертинки лимону

 - соус соєвий — 2ст.л.

 - сік з 1 лимону

 - сіль, орегано, базилік та паприка — за смаком

Приготування:

Зняти шкіру з філе лосося, розрізати по волокнах на рівні шматки. З обох сторін шматка посолити й посипати чорним меленим перцем і орегано. Вичавити на рибу сік половини лимону. Іншу половину лимону лишити: він знадобиться пізніше.

Солодкий перець очистити від насіння. Порізати дольками.

Баклажан та помідор подрібнити на рівні шматки. Посолити і поперчити, лишити достигати в окремій посудині. Доки смажитимете рибу, овочі за цей час мають добре увібрати аромати спецій.

Розігріти духовку до 180-190 градусів. Форму для запікання встелити пергаментним папером і змазати його вершковим маслом.

Викласти на форму для запікання рибу, поставити запікатись на півгодини. Окремо почати смажити на сковорідці-гриль спершу баклажани, за ними — болгарський перець, далі — помідор. Кожен шматок підсмажувати з обох боків по дві хвилини.

Дерев'яною лопаткою дістати з духовки запечену рибу так, аби шматок не розсипався на окремі частини. Покласти шматок риби на велику тарілку.

Викласти на тарілку поряд з лососем підсмажені овочі: спершу баклажан і перець, а на них — помідор.

Рівномірно полити страву соєвим соусом. Вичавити сік половини лимону. Слідкувати, щоб до риби з лимону не потрапили кісточки, бо вони дають гіркоти.

Посипати краї тарілки паприкою. Поряд покласти дві четвертинки лимону, злегка зануривши їх перед тим в приправу карі та паприку. Посередині покласти гілочку свіжої кінзи. Страву подавати якнайшвидше, доки лосось та смажені овочі гарячі.

Зараз ви читаєте новину «Запечений лосось подають з овочами-гриль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути