Дикий заєць, як і кролик, є дієтичним продуктом. Якщо його тушкувати у сирному соусі вийде пікантна та оригінальна страва. При приготуванні, для збагачення смаку, слід використовувати спеції і прянощі. Для цього ідеально підходить куркума, чорний перець та лавровий лист.
"Приготований заєць-біляк із правильним соусом смачніший, ніж домашній кролик, — говорить Наталія Сушко з міста Теребовля на Тернопільщині. — Маю свій перевірений часом рецепт. Зайця тушкую в мультиварці з твердим сиром та сметаною".
Інгредієнти:
1 тушка зайця
1 склянка води
1 ст. л. оцту
по 1/2 ч л солі, куркуми та перцю
3 цибулини
3 лаврові листки
6-7 середніх картоплин
3 ст. л. олії
1/2 склянки сметани
150 г твердого сиру
Приготування:
Зняти із зайця шкуру і оозрізати тушку на частини.
Щоб відбити специфічний запах м'яса, його треба вимочувати добу. Можна брати просто холодну воду чи з оцтом, або молочну сироватку. Рідину треба змінювати кожні 2–3 години.
Далі змішати склянку води, оцет, сіль та перець. Цибулину порізати півкільцями. Кинути в маринад з лавровими листками. Залишити там м'ясо на ніч.
Уранці шматки зайця дістати та обсмажити на жирі, щоб утворилася скоринка. Почистити дві цибулини та порізати півкільцями.
У сковороду налити олію та висипати нарізану цибулю. Трохи обсмажити, покласти порізану тонкими пластинками картоплю.
Читайте також: М'ясне рагу з квасолею та гарбузом готують у горщиках
Додати дрібку солі, перцю та куркуму. Перемішати і перекласти в чашу мультиварки. Опустити в неї обсмажені шматки м'яса.
Зверху вилити сметану та посипати натертим на крупній тертці твердим сиром.
Налити склянку води і увімкнутив мультиварці режим "тушкування" на 40 хв. Готову страву подавати до столу з вареним розсипчастим рисом.
Коментарі