пʼятниця, 19 вересня 2014 13:46

Вишукана ідея для романтичної вечері: чай із пелюсток троянд
10

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Ліванська кухня, та й загалом кухня Сходу — традиційно корисна і поживна. Так склалося, що там поширені багато продуктів, які приносять користь організму. Про це розповідає Хуссам Аль Ямані, шеф-кухар сирійської та ліванської кухні. Чоловік мешкає в Києві близько двох років. На столичному Подолі відкрив власний ресторан "In Mood".
"В Лівані часто заварюємо чай із пелюсток троянд. Перед тим купуємо якісні квіти, відрізуємо стебло і сушимо троянди. Коли стануть повністю сухі, робимо напій. Такий чай — прекрасний антисептик. Також він заспокоює шлунок, допомагає краще працювати ниркам, та й усім внутрішнім органам. Тобто має найкращі цілющі для організму властивості. Добре піднімає настрій, виводить з депресії та допомагає розслабитись після важкого робочого дня".

Чай в Лівані і в Сирії подають завжди вишукано, каже кухар. Заварюють його у прозорому чайнику, а при подачі під нього на спеціальному підносі ставлять свічку-таблетку. Вона допомагає зберігати необхідну температуру, аби напій не охолонув під час чаювання. "Прекрасна ідея для романтичної вечері — подати чай саме так, а поряд на підносі розкладіть засушені пелюстки троянд, на стіл поставте пару свічок", - радить Хуссам.

Чай із пелюсток троянд від шеф-кухаря ресторану "In Mood".
Інгредієнти:
три цілі засушені троянди без стебла
дві краплі трояндової олії для аромату
гаряча вода
цукор за смаком
Спосіб приготування:
Троянди закласти в невеликий чайник, бажано — прозорий скляний. На дно чайнику посередині крапнути трохи трояндової олії. Окремо закип'ятити воду й залити її в чайник з трояндами. Відразу закрити кришкою і дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Відвар поступово ставатиме темнішим і міцнішим. Цукор не засипають, а ставлять цукорницю на стіл. Кожен додасть, скільки потрібно. Подають чай гарячим, розставивши на столі свічки.

Зараз ви читаєте новину «Вишукана ідея для романтичної вечері: чай із пелюсток троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути