Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 23:51

Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей
9

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Киянка Юлія Руденко готує вітамінний салат із земляної груші, моркви та селери.

"Раніше я ніколи не використовувала топінамбур ні у салаті, ні в інших стравах, – говорить господиня. – Випадково побачила його у продажі і вирішила спробувати. Тепер це незамінний продукт у моєму раціоні".

Юлія чистить моркву та земляну грушу. Каже, що шкірку топінамбуру не потрібно повністю зчищати, бо у ній багато вітамінів.

Потім подрібнює овочі в комбайні і нарізає цибулю-порей соломкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву без кофеїну варять із топінамбура

"Цибуля-порей – дуже корисна овочева культура, адже містить мало ефірних олій, тому використовується у дієтичному харчуванні", – додає дівчина.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере часник, лимон і кунжут, який спершу трішки підсушує, щоб мав хрусткий смак.

"Можна ще й імбир додати, але не всі його полюбляють", – радить господиня.

Усі інгредієнти перемішує, підсипає солі і все це заправляє кукурудзяною олією (можна її замінити на оливкову).

"Це дуже легкий і надзвичайно смачний салат, який краще їсти свіжим, – наголошує киянка. – Дівчатам можна не турбуватися про фігуру, а хлопцям просто насолоджуватись смаком".

Зараз ви читаєте новину «Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути