Ароматний пиріг з ананасом найкраще готувати у вихідні для сімейного чаювання. Він ароматний, недорогий. І не черствіє довгий час. Можна давати дітям із собою до школи замість печива чи булочок. Пиріг майже не кришиться.
Інгредієнти:
-консервовані ананаси - 1 банку (~300 г),
-вершкове масло або вершки для змащування готового пирога - 10-15 г
для тіста:
-вершкове масло - 200 г,
-яйця - 4 шт,
-цукор - 1,5 склянки,
-сироп від консервованих ананасів або яблучний компот - 0,75-1 склянка,
-розпушувач - 2 чайні ложки,
-ванільний цукор - 1-2 чайних ложки,
-борошно - ~3 склянки
Приготування:
З консервованих ананасів злити сироп в окрему чашку і зберегти його. Ананаси відцідити і обсушити паперовим рушником від зайвої рідини і порізати на шматочки.
Борошно з'єднати з розпушувачем і просіяти. Вершкове масло розтопити і трохи остудити.
Яйця злегка збити з цукром і ванільним цукром за допомогою міксера або віночка.
Додати до яєць розтоплене вершкове масло і перемішати до однорідності.
Влити сироп від консервованих ананасів і знову перемішати.
Поступово всипати борошно, розмішуючи тісто ложкою, і замісити однорідне тісто за консистенцією, як на оладки. Вилити тісто на деко, застелене пергаментним папером і розрівняти.
Викласти на поверхні тіста візерунок з анананасів.
Випікати пиріг при температурі ~180°C ~30 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки і, за бажанням, змастити за допомогою пензлика розтопленим вершковим маслом або вершками. Це додасть особливого аромату пирогу.
Коментарі