Десерт із моркви і родзинок готує вінничанка Катерина Фільдман. Жінка каже страви із моркви приписали доньці для покращення зору, але салати дитині вже набридли. Тому жінка постійно шукає нові страви, які були б корисні дитині і містили моркву.
-Один із рецептів ковбаса із моркви не схожий ні на що. Якщо його їсти із заплющеними очима ніхто не вгадає, що там є морква. Страва яскарава, апетитна, а головне дитина її їсть, бо справді вважає, що о ковбаса, - пояснює.
Інгредієнти:
-морква- 500г
-пісочне печиво-400г
-вершкове масло -200г
-цукор — 100 г
-грецькі горіхи -150 г, можна крім грецьких використати суміш горіхів фундук, мигдаль, арахіс
-сгущене молоко- 3-5 ст. л
-цедра апельсину 1 ч. л
-кориця мелена 1/2 ч.л
-імбир мелений 1/2 ч.л
-ванільний цукор 1 ч.л
-родзинки — 0,5 скл.
Приготування:
Моркву натерти на дрібній тертці. Покласти у сковороду половину масла, додати цукор і смажити пів години до м'якості моркви. Наприкінці додати решту масла і перемішати.
Половину печива змолоти блендером у дрібну крихту, решту поламати більшими шматочками.
Горіхи подрібнити, родзинки залити кип'ятком.
В готову моркву додати крихти печива, цедру апельсина, корицю, імбир і ванільний цукор. Добре розмішати, дати трохи охолонути.
Додати горіхи, крупніші шматки печива і родзинки. Вимішати масу руками. Суміш розділити надвоє.
На столі розмотати шматок харчової плівки, викласти половину суміші і сформувати ковбаску. З другою частиною тіста зробити те ж саме. Ковбаски можна робити маленькі, схожі на тістечко картопля. Покласти все в холодильник на ніч. Нарізати вранці як ковбасу. Подавати до чаю чи кави.
Коментарі