Наприкінці жовтня починається сезон гарбузів. Господині із нього готують супи, каші та випічку з гарбузами. Вони смачні і ароматні і дуже корисні. У гарбузі міститься рідкісний вітамін Т, який покращує обмінні процеси в організмі. Найшвидше зготувати гарбузовий суп. За пів години буде 4 порції ароматної страви на вечерю.
Інгредієнти:
-гарбуз— 1кг,
-цибуля -1шт,
-часник — 1-2 зубчика часника,
-вершкове масло -30-50 г
-вершки — 100 мл,
-оливкова олія — 2 ст.л
-цукор — 1/3 ч.л.
-бекон- 150 гр.
-гарбузові дзернята — 50 гр.
Приготування:
Гарбуз вимити, обсушити, розрізати навпіл і нарізати крупними частинами. Зрізати грубу шкіру, видалити зернята і нарізати гарбуз тонкими пластинками.
Цибулю дрібно порізати, часник перепустити через часникодавку.
В каструлі розігріти вершкове масло разом з оливковим, викласти цибулю, злегка її посолити й поперчити. Обсмажити на повільному вогні до прозорості. До цибулі можна додати гілочку тміну, тоді суп матиме приємний незвичний аромат. Наприкінці додати часник і ще хвилину посмажити.
Додати пластинки гарбуза, посипати їх цукром і обсмажити 5-6 хвилин на середньому вогні.
Влити 1 літр води, закип'ятити і варити суп 20 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким.
Розмолоти суп за допомогою блендера. Додати вершки, посолити, поперчити і знову дати закипіти.
На сухій сковорідці обсмажити тонкі пластинки бекону з обох боків, до рум'яної скоринки.
Суп налити в тарілки, посипати очищеними гарбузовими зернятами та шматочками бекону.
За бажанням суп також можна посипати сухариками, які попередньо підсушити в духовці. Їсти його потрібно теплим і одразу після приготування.
Коментарі