"Варення можна приготувати навіть із мрії, якщо додати туди цукру, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко - Їжа – це моє життя. З 22 років я почав готувати, і продовжую робити це весь час. Своїми рецептами хочу змінити культуру їжі українців. Треба між собою поєднувати нові продукти. Наприклад, варення можна їсти не тільки з булочками. До м'яса ідеально підходять цибулеве, варення із шишок, смородинове або яблуко з розмарином. Якраз останнє й розповім як зробити".
Інгредієнти:
1 кг яблук
600 г цукру
3 гілки свіжого розмарину
Приготування:
Яблука помити і зняти шкірку. Якщо вони молоді можна й не чистити.
Додати цукор і варити 20 хвилин.
Покласти гілочки свіжого розмарину. Чекати 5 хвилин і розливати по банках.
Стерилізувати їх можна по одній на пару, але це довго і не зручно. Краще поставити їх всі на деко на годину в духовку при 200°.
Його нічим не застилати. Коли треба 2-3 банки, зручніше поставити їх у мікрохвильову піч.
Читайте також: Для незвичайного десерту у вершкову миску наливають ягідне пюре
У них налити 50 мл води, щоб закипіла. Тоді банка буде стерильною.
"Не треба думати до чого найкраще підходить це варення. Треба просто брати і пробувати. І тоді кожна людина знайде своє неповторне поєднання", радить кухар.
Коментарі