Теплий салат є одночасно закускою та основною стравою. Готується легко. Потрібно просто все порізати, а потім поставити в духовку. Відрізняє цей салат від запіканки варене яйце, яке є родзинкою усієї страви. Для аромату додають часник, базилік та орегано.
Інгредієнти:
Сир твердий 22% 50 г
Картопля 500 г
Цибуля 50 г
Морква 50 г
Часник 15 г
Перець болгарський 50 г
Оливкова олія 25 мл
Сухі трави (базилік, орегано) 15 г
Яйця 2 шт.
Цибуля 10 г
Сіль 5 г
Перець чорний мелений 5 г
Приготування
Картоплю очистити, але якщо картопля молода, то досить добре вимити. Цибулину очистити і нарізати кільцями, моркву очистити і нарізати кружечками. Перець нарізати соломкою, часник - тонкими скибочками.
Овочі перемішати, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і сухими травами.
Викласти овочі в форму, застелену пекарської папером. Запікати в розігрітій духовці (160С) 50 хвилин до готовності картоплі.
Читайте також: Міні-піци з лаваша печуть 10 хвилин
Яйця зварити "в мішечку", опустивши сирі яйця в киплячу солону воду на 5 хвилин.
Готовий теплий салат викласти на тарілки, посипати натертим на дрібній тертці сиром. Прикрасити половинкою яйця і цибулею.
Коментарі