Ексклюзиви
середа, 20 липня 2016 11:06

У соковиту начинку для м'ясного пирога додають червоне вино
6

Фото: Тарас Подолян

М'ясні пироги у чоловіків є найулюбленішими. Вони ситні та дуже смачні. Багато хто куштуючи скаржиться, що начинки замало. В такому випадку можна приготувати пиріг, де тісто займає тільки третину усієї страви.

"Осетинською пиріг з телячої вирізкою називається фідджин. Тісто в ньому дуже тонке і багато начинки. Вона виходить дуже соковитою і ароматною завдяки додаванню вина, — розповідає шеф-кухар Аслан Абаєв. Відкрив у столиці службу доставки осетинських пирогів "Ірон Кабіс". — Це наша традиційна національна страва".

Інгредієнти:

500 мл теп­лої води

20 г свіжих дріжджів

по 0,5 ч. л. цукру та солі

700 г пшеничного борошна

20 мл олії

Начинка:

600 г телячої вирізки

1/2 стручка перцю чилі

1/2 склянки червоного сухого вина

1-2 зубчики часнику

0,5 ч. л. солі та меленого перцю

1 ч. л вершкового масла

Приготування:

У миску налити теп­лу воду. У ній розвести дріжджі. Щоб почали бродити, додати цукор та сіль.

Насипати двічі просіяне борошно. Тісто замісити не більш як 3–4 хвилини. Воно має бути не рідке й не густе — як домашня сметана.

Порції вистачить на три пироги. Коли тісто готове, додати олію.

"Якщо олію додати під час замішування, вона піде в тісто. Не буде потрібного ефекту", — пояснює кухар.

Накрити кришкою і потавити на 30 хвилин у тепле місце. Тісто має підрости втричі.

Для начинки порізати м'ясо та перець чилі кубиками. Потім подрібнити часник.

Для цього покласти зубчик на дошку і зверху притиснути його ножем. Так він матиме форму зручну для нарізання.

Налити сухе вино і перемішати.

"Вино дасть свою кислинку та аромат. Спирт випарується. Залишиться тільки смак. Для смаку, до речі, можна додати й кінзу. Якщо її немає, нічого страшного. Нічим іншим заміняти не треба", - каже кухар.

Солить і перчить за смаком. Начинку перемішує і робить з неї кулю.

Залишити на 10 хвилин, щоб продукти обмінялися ароматами. Від цього смак буде насичений.

На стіл насипати трохи борошна. Руки помастити олією, щоб не прилипало тісто.

Вийняти його з миски, покласти на стіл і поділити на три частини. Кожну з них тричі обкачує в борошні.

Потім один розім'яти руками на дошці. Пальцями розрівняти, формуючи коло. Воно має бути 20–30 см.

Із м'яса зробити кулю і покласти на тісто. Його краї зібрати, загортаючи начинку.

Покласти тісто на долоню й обережно перевернути на інший бік.

Долонями притиснути пиріг, щоб вийшов завтовшки 1–2 см. Зверху посередині зробити круглу дірку, щоб начинка дихала.

"Тісто для пирогів не любить качалку. Усе ­роблю руками. Тим самим передаю енергію. Якщо братися за роботу з поганим настроєм чи думками, буде несмачно".

Сковороду 25–35 см нічим не мастити— посипати столовою ложкою борошна.

За температури 200°С пиріг пекти 10 хвилин.

У мікрохвильовій печі розтопити масло. Вийняти форму з духовки.

Читайте також: Холостяки м'ясо по-перуанськи готують з пивом та перцем чилі

Широкою лопаткою перекласти пиріг на тарілку. Кухарським пензликом помастити випічку маслом.

Має постояти 15 хвилин, щоб начинка схопилася. Тоді порізати й подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «У соковиту начинку для м'ясного пирога додають червоне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути