пʼятниця, 23 вересня 2016 13:50

У сливовий пиріг кладуть порізаний шоколад та лимонну цедру

Фруктовий десерт завжди бажаний гість на столі. Пухкий сливовий пиріг ідеально підходить до склянки холодного молока або міцної кави, з якою розтоплюються шматки шоколаду. Сирна начинка робить страву ніжною та повітряною.

Автор: maria-kitchen.livejournal.com
 

Інгредієнти:

250 г борошна

100 г цукру

75 г вершкового масла

3 ст.л. молока

1 яйце

дрібка солі

ванілін на кінчику ножа

для начинки:

500 г рікотти

100 г цукру

1 яйце

цедра 1 лимона

2 ст.л. лимонного соку

80 г темного шоколаду

8-10 слив

Приготування:

Вершкове масло збити з цукром. Додати борошно, яйце, сіль і ванілін, продовжити заміс.

По одній столовій ложці додати молоко до отримання не липкого тіста.

Тісто розподілити по формі, наколоти виделкою. Поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Потім поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15 хвилин. Вийняти форму з духовки.

Приготувати начинку. Рікотту збити з цукром. Додати яйце, лимонний сік і цедру.

Шоколад порубати ножем, додати в крем з рікотти. Викласти крем на основу з тіста.

Читайте також: Банановий торт поливають розтопленим чорним шоколадом

У слив видалити кісточки, самі сливи нарізати тонкими скибочками. Викласти їх поверх крему.

Поставити в духовку і випікати при 180 градусах 50 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «У сливовий пиріг кладуть порізаний шоколад та лимонну цедру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути