пʼятниця, 19 вересня 2014 17:15

У салат із в'ялених помідорів і козиного сиру додають підсушений хліб
10

Фото: Олег Жмаченко

Ресторан "Silvio D'Italiа", який розташувався в історичному центрі Києва - на затишному Подолі, радує гостей традиційними стравами Італії. "Наше меню - 100% італійське. Є великий вибір піци, пасти, равіолі і різотто. За рецептами Італії готуємо і різноманітні стейки. В основному у нас прагнуть насолодитися саме цими стравами. Але останнім часом помітила: все частіше як самостійне блюдо замовляють салати. Зокрема, осіннє меню вдало урізноманітнює салат з козячого сиру, в'ялених помідорів і базиліку", - розповідає кухар ресторану Світлана Литовченко. Експерт кухні Середземномор'я охоче розповідає, як приготувати цей салат в домашніх умовах.

Салат з в'ялених помідорів, козячого сиру і базиліка від кухаря ресторану "Silvio D'Italiа":
Інгредієнти:
мікс салатів: червоного лолло-россо і зеленого лоло-б'янко (можна брати і інші види)
кілька гілочок базиліку
100 грам козячого сиру
4-5 шматочків житнього хліба
8-10 дольок в'яленого помідора
4-5 зубчики помідора
оливкова олія і бальзамічний соус або оцет за смаком

Спосіб приготування:
На велику тарілку викласти спочатку мікс салатів, потім - в`ялені помідори. "Їх можна знайти в будь-якому супермаркеті", - зауважує Світлана. Після цього по колу викласти дольки свіжого помідора. На мікс салатів - шматочки хліба, кожен завтовшки приблизно по 0,4 мм. "Перед використанням хліб ми трохи підсушуємо, оскільки хрусткі хлібці гармонійно поєднуються з м'якими овочами і сиром", - пояснює кухар. З боків тарілки вичавити з мішечка козячий сир. В нього, до речі, можна додати трохи рубаної зелені. Зверху салату покласти листя базиліка. Щедро полити оливковою олією і бальзамічним соусом або оцтом. У "Silvio D'Italiа" і масло, і соус, змішують разом в пропорції 50 на 50.

За словами Світлани Литовченко, з козячого сиру можна приготувати також масу інших цікавих страв. Наприклад, цей сир добре гармонує з тією ж італійською пастою. Доки варяться макарони, на сковорідці слід розвести вершки 30% жирності і додати в них шматочки сиру. Макарони доварюють вже в готовому соусі. Варто зауважити, козячий сир часто запікають в духовці з інжиром. Виходить з цього оригінальний десерт. У невелику круглу форму для запікання викладають сир поперемінно із стиглим інжиром, злегка поливають солодким вином, а потім запікають протягом 15 хвилин при середній температурі.

Зараз ви читаєте новину «У салат із в'ялених помідорів і козиного сиру додають підсушений хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути