Для різноманітності смаку горілку настоють на гострому перці. Щоб зробити її пікантною, перець краще заміынити на пряні спеції.
"Часто роблю вдома горілку зі спеціми. Такий напій "має харатер". Виходить ароматна, — каже Назар Тодорюк із міста Полонне Хмельницької області. — Пряна горілка виходить темною як коньяк або чорний чай.
Інгредієнти:
1 ст. л. кориці
по 2 шт. подрібненого кардамону та гвоздики
цедра 1 апельсина
цедра 1 лимона
по 1 ч. л. фенхелю, анісу та кардамону
0,7 л горілки
1,5 ст. л. цукру
Приготування:
Змішати корицю й подрібнений кардамон та гвоздику.
Додати цедру апельсина й лимона.
Підсмажити на сковороді 1 хвилину фенхель, аніс та кардамон. Вони мають дати запах. Перемішати, щоб не пригоріли.
Засипати спеції в 3-літрову банку і залити горілкою.
Читайте також: Суничний лікер виходить дуже ароматним
Додати цукор і струсити. Поставити на 10–14 днів у темне місце.
Щодня збовтувати один-два рази, щоб спирт набирався аромату.
Коментарі