Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2016 19:40

У пряну горілку додають цитрусову цедру та гвоздику

Для різноманітності смаку горілку настоють на гострому перці. Щоб зробити її пікантною, перець краще заміынити на пряні спеції.

"Часто роблю вдома горілку зі спеціми. Такий напій "має харатер". Виходить ароматна, — каже Назар Тодорюк із міста Полонне Хмельницької області. — Пряна горілка виходить темною як коньяк або чорний чай.

Автор: kyivcity.travel
 

Інгредієнти:

1 ст. л. кориці

по 2 шт. подрібненого кардамону та гвоздики

цедра 1 апельсина

цедра 1 лимона

по 1 ч. л. фенхелю, анісу та кардамону

0,7 л горілки

1,5 ст. л. цукру

Приготування:

Змішати корицю й подрібнений кардамон та гвоздику.

Додати цедру апельсина й лимона.

Підсмажити на сковороді 1 хвилину фенхель, аніс та кардамон. Вони мають дати запах. Перемішати, щоб не пригоріли.

Засипати спеції в 3-літрову банку і залити горілкою.

Читайте також: Суничний лікер виходить дуже ароматним

Додати цукор і струсити. Поставити на 10–14 днів у темне місце.

Щодня збовтувати один-два рази, щоб спирт набирався аромату.

Зараз ви читаєте новину «У пряну горілку додають цитрусову цедру та гвоздику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути