Восени поляки їдять ситну і калорійну їжу. Вона швидко втамовує голод і зігріває. Один із найулюбленіших польських салатів - "Польська пані". Салат самодостатній, не потребує гарніру і хліба. Але тим хто на дієті його рекомендують їсти в першій половині дня.
Інгредієнти:
-крекер солоний — 1 пачка
-варена ковбаса — 150 гр
-цибуля — 1 шт
-яйце 1 шт
-голландський сир -150 гр
-майонез
Приготування:
Цибулю порізати четвертькілцями, залити кип'ятком, полити оцетом і всипати 0,5 чайної ложки цукру. Залишити на 5-10 хвилин.
Яйце зварити і натерти на тертку з великими отворами.
Ковбасу нарізати соломкою.
Сир натерти на грубій терці.
Плоску тарілку змащуємо майонезом і викладаємо інгредієнти шарами: печиво, майонез, ковбаска, майонез, цибуля, яйце, майонез і сир. Шари можна чергувати, починаючи з початку
Салат має постояти 2-3 години, а краще ніч. Нарізається як торт.
На замітку: Ковбасу у салаті можна замінити на відварене куряче філе. Замість крекерів додати чіпси, тоді кількість майонезу зменшити вдвічі. А для свіжості прикрасити салат журавлиною.
Коментарі