Паштет дуже зручний, його можна подавати з млинцями або тостами. А завдяки секретного інгредієнту, шампанському, паштет виходить дуже легким і соковитим, але при цьому не має присмаку алкоголю. Пропонуємо вам спробувати приготувати цікаву і пікантну закуску.
Інгредієнти:
- куряча печінка 600 г
- вершкове масло 50 г
- часник 2 зубчики
- вершки 20% - 100 мл
- шампанське 150 мл
- цукор 1 ст. л.
-сіль
- мелений перець
- розтоплене вершкове масло для заливки за бажанням
Приготування:
Печінку помити, очистити від плівок. Нарізати печінку невеликими шматочками. Часник очистити і подрібнити.
У сковороді розігріти олію. Постійно помішуючи, обсмажити печінку протягом 5 хвилин. Додати часник, перемішати і обсмажувати ще 2 хвилини. Сковороду зняти з вогню і дати охолонути.
Перекласти печінку разом з соком, що виділився в чашу процесора і подрібнити у фарш. Влити вершки, збити. Перекласти фарш в миску.
Додати шампанське, цукор, сіль, перець і обережно перемішати до однорідності. Бульбашки шампанського додадуть паштету легкості і ніжності.
Розігріти духовку до 190°С. Паштет викласти в фаянсову або керамічну форму, змащену олією. Накрити кришкою і запікати 30 хвилин. Дати охолонути. Паштет можна залити тонким шаром розтопленого вершкового масла. Зберігати в холодильнику.
Коментарі