Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2015 17:19

У фалафель кладуть цілий букет натуральних спецій

Фалафель — цікава й оригінальна східна страва, яку можна подавати як самостійно, так і доповненням до гарнірів, рибних чи м'ясних страв. Як розповідає шеф-кухар столичного ресторану "In Mood" Хуссам Аль Ямані, в основі фалафелю - нут. Це корисний і поживний турецький горох. Другий необхідний компонент страви — булгур. Це крупа з пшениці, популярний кулінарний продукт Близького Сходу. В Києві її нескладно знайти на великих продуктових ринках та в супермаркетах. "Фалафель — це також і суміш різних ароматів, бо у страву кладуть цілий букет натуральних і різних між собою спецій: коріандр, кардамон, кумин або зіру, чорний та чорний перець", - каже Хуссам, - А ось готувати фалафель зовсім не складно".

Автор: Катерина ГОНЧАРОВА
 

Інгредієнти:

 - турецький горох нут — 250 грамів

 - борошно пшеничне — 2 столові ложки

 - булгур — 4 столові ложки

 - цибуля — 1 штука

 - часник — 3 зубці

 - кунжут — 4 чайні ложки

 - кумин мелений — 1,5 чайні ложки

 - приправи карі та кардамон — за смаком

 - коріандр — 1 чайна ложка

 - сіль, чорний і червоний мелений перець — за смаком

 - зелень петрушки

 - олія рослинна для смаження — 400 грамів

Приготування:

Сухі горошини нуту слід залити холодною водою, додати трохи соди і лишити принаймні на ніч. До ранку нут збільшиться у розмірі і буде в напівготовому стані. Потім воду злити, а нут подрібнити у блендері. "Звісно, легше взяти нут консервований, - каже Хуссам Аль Ямані, - Це значно спростить вам приготування. Такий не треба замочувати. Достатньо лише подрібнити у блендері.

Булгур також розмочити у воді протягом 10-15 хвилин. Тим часом почистити і дрібно порізати цибулю та зубці часнику. "Часник багато хто натирає на терці. Але значно краще — просто притиснути зубець ножем, він розпадеться. Тоді порізати", - додає кухар.

Покришити зелень. Додати цибулю, часник та зелень до вже подрібненого нуту у блендер. Всипати до маси розмочений булгур. Все ще раз подрібнити до однорідності.

Дістати масу з блендеру. У великій мисці додати до неї борошно. Ретельно перемішати масу руками. Зліпити невеличкі кульки. Злегка прим'яти їх зверху. Щедро присипати кунжутом.

Розігріти рослинну олію. "Найкраще гріти у вузькій посудині або каструлі. В ній смажитимемо фалафель. Олія має повністю покривати їх собою".

Занурити кульки в олію. Смажити 3-4 хвилини.

Готові кульки викласти на серветки, аби стік зайвий жир. Потім перекласти фалафель на тарілку із зеленню і свіжими овочами. Для декору присипати паприкою. Подавати з зі сметаною або несолодким йогуртом.

Зараз ви читаєте новину «У фалафель кладуть цілий букет натуральних спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути