Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2014 12:02

ТОП-10 шокуючих страв з різних країн світу
10

Альпака. Деякі навіть не чули про цю тварину. Це парнокопитне в основному цінується своєю вовною, м'якою, як кашемір. Але ви можете не тільки купити дорогий светр або теплі шкарпетки з вовни цього представника верблюдових. Ви також можете і його з'їсти! Найкраще, що можна зробити з альпаки, - стейки рівня прожарювання medium rare. Вони ніжні, як краща яловичина вагю. Рекомендується поєднувати з червоним з Бордо.
Крокодил. Тільки деякі види білого м'яса не мають смаку «як у курки». Крокодил з їх числа. Краща частина - хвіст. У крокодилового м'яса унікальна текстура і аромат. Якщо і можна привести якісь аналогії, то це, мабуть, буде м'ясо морського чорта, тільки трохи жорсткіше. Подавати з соусом з масла і каперсів і білим Торронтес.
Кит. Дуже рідкісна штука, здатна вивести з себе будь-якого екоактивіста і борця за права тварин. Кит за смаком трохи нагадує тунця. Їсти його треба у вигляді сашимі та подавати відповідно - з васабі, маринованим імбиром і соєвим соусом. Правда, ваш найближчий ресторан знаходиться в Ісландії, отож цей візит слід поєднати з відвіданням Блакитної Лагуни.
Касу марцу. Ви любите бльо д'Овернь та інші французькі або швейцарські сири з пліснявою і сильним запахом? Це не предмет для гордості перед гидливими знайомими. А ось любов до касу марцу дійсно здатна здивувати людей. Це м'який гострий овечий сир, заражений живими личинками. Як вони там заводяться? Справа в тому, що сир зберігають у відкритому місці, щоб залучити мух. Мухи відкладають яйця, висиджують їх - і voilà! Личинки їдять цей сир, і він починає гнити. Тобто зріти. За текстурою касу мацу нагадує пекоріно, а за смаком - як горгонзола. О так. Це заборонений сир. Ні, ми не про санкції. Він заборонений і в Євросоюзі. Але ми знаємо, де його купити - в Сардинії на чорному ринку.
Личинки huhu. Ці личинки - популярна страва у маорі, корінних новозеландців. Зовні huhu дуже схожі на білих гусениць. Їх їдять живими або приготованими. Останні за текстурою і смаком нагадують арахісове масло. Якщо, будучи у Новій Зеландії, ви на таке не зважитеся, візьміть найсвіжіших устриць - там їх багато - і замовте до них келих совиньон блан.

Змія, крокодил, альпака, коники та інші страви багато хто боїться спробувати. А дарма. Кухні народів світу включають в себе найрізноманітніші і екзотичні страви.

Якщо з'їсти змію для нас може здаватися диким, то в Гонконзі її їдять так само спокійно, як куряче філе.

Пропонуємо вам добірку найцікавіших і шокуючих страв різних країн.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 шокуючих страв з різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути