Пряна суміш для глінтвейну стане відмінним подарунком або заготівлею для холодних зимових вечорів. Суміші вистачить на те, щоб 6-8 разів приготувати глінтвейн зі стандартної 750 мл пляшки вина.
Інгредієнти:
- 6-8-сантиметрових паличок кориці
- 6 зірочок бадьяну
- 2 столові ложки цілих горошин запашного перцю
- 2 столові ложки бутонів гвоздики
- 1 столова ложка зеленого кардамону
- скибочки сушеного апельсину
Приготування:
Для початку потрібно підсушити апельсин. Розігрійте духовку до 90С. Помийте апельсин і наріжте тонкими кружечками. Деко застеліть папером для випічки; в один шар розкладіть скибочки апельсину.
Поставте в духовку і сушіть 2-3 години, через кожну годину повертаючи деко на 90 градусів. Це потрібно, щоб апельсини рівномірно підсушились.
Коли шматочки апельсину затвердіють, вийміть деко з духовки. Поки фрукти гарячі, зніміть їх з паперу для випікання. Викладіть на те саме деко і поставте в вимкнену, але теплу духовку, дайте остаточно висохнути і охолонути.
Складіть всі спеції в банку з кришкою. Таку суміш можна дарувати разом з пляшкою червоного вина для глінтвейну, прикріпивши до неї папірець з рецептом.
Коментарі