Італійський соус болоньєзе найчастіше подають до спагетті. Він по смаку навіть найвибагливішим гурманам. Рецепт болоньєзе передбачає додавання м'яса, але що робити тим, хто дотримується пісного меню і вегетаріанської дієти? Пропонуємо вашій увазі вегетаріанський варіант спагетті зі знаменитим соусом.
Інгредієнти:
- 1 ст. ложка оливкової олії
- 1 зубок часнику
- 1 головка червоної цибулі
- 100 г моркви
- 75 г свіжих грибів
- 1 червоний болгарський перець
- 500 г томатної пасти
- 50 г капусти броколі
- ⅓ склянки листя базиліка
- 250 г спагетті
Приготування:
Чистимо і ріжемо цибулю, потім часник, моркву тонко нарізаємо соломкою, перець ріжемо невеликими шматками.
Розігріваємо оливкову олію на невеликій сковороді. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м'якості, але не до коричневого кольору. Додаємо моркву і смажимо її 5 хвилин, потім додаємо перець і тримаємо на вогні ще 2 хвилини. Додаємо порізані гриби, томатну пасту капусту брокколі і базилік. Все добре перемішуємо і смажимо максимум 5 хвилин.
Даємо соусу охолонути, після чого трохи розмішуємо його блендером, поки не вийде однорідна суміш. Довго змішувати не варто, нехай краще будуть попадатися неподрібнене шматочки, ніж занадто рідка суміш.
Варимо в підсоленій воді спагетті, зливаємо воду. Кладемо на тарілку і поливаємо зверху соусом.
Коментарі