Рецептом солодких суші в українському виконанні з кореспондентами Gazeta.ua ділиться Вадим Мороз, повар "Сушия". Млинці випікає з шоколадом та ваніллю.
Інгредієнти:
Для млинців:
Молоко - 1 скл.
Борошно - 1 скл.
Цукор - 1 ст.л.
Ваніль - 0,5 ст.л.
Яйце - 1 шт.
Какао - 1 ст.л.
До начиння:
Банан - 3 шт.
Сир - 0,5 кг.
Цукор - 2 л.
Ваніль - пучка
Для поливки:
Рідкий шоколад - 100 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський бограч варять на відкритому повітрі
Приготування:
Складові млинців вимішати блендером. Посмажити на сковорідці блин 30 сантиметрів у діаметрі.
Нарізати банан. Намастити млинець сиром та закрутити рол. Нарізати готовий рол та полити шоколадом.
"Сир рівномірно розмащуємо по всьому млинчику. На один млинчик іде приблизно 50 грамів замішаного сиру — це повна з верхом ложка. Коли мастимо, з одного краю, там, де будемо починати закручувати, залишаємо тонку скибку. Кладемо на одній третині приблизно рівно нарізаний банан, щоб кутики фрукта дивилися чітко в один бік. Потім потихеньку акуратно завертаємо млинчик, щоб було тісно. Готовий млинчик розрізаємо на шість рівних частин, забираємо криві краї. Тарілку прикрашаємо змійкою з карамельного топінгу, щоб вийшло гарно і солодко. В домашніх умовах замість топінгу можна взяти згущене молоко чи мед. Накладаємо на тарілку наші солодкі роли, як звичайні суші. Зверху поливаємо топінгом та прикрашаємо духмяною м'ятою", - розповідає кухар.
Якщо дещо замінити складові - млинець вийде більш оригінальним.
"Солодкі роли дозволяють різні інтерпретації. У нас в ресторані подають рол-млинці з бананом, полуницею та персиком. До полуниці та персика смажать жовті млинці — без какао. Так смакує краще. Якщо ви готуєте вдома — можна мастити зверху роли медом, або кремом. Ну і не беріть сир одразу з холодильника — хай постоїть хвилин 10 у теплі — тоді він слухняний, не тягнеться за ножем, і гарно маститься. Такий десерт подобається українцям. Японці рис і рибу люблять більше, ніж сир, а от у наших краях рол-млинчики — страва майже національна", - каже Вадим.
Коментарі