Гарбузом можна насолоджуватися не тільки восени, а й цілий рік. Це можливо, якщо його замаринувати. Він виходить солодкий та з пряним ароматом кориці та гвоздики. Хрусткі шматки за смаком нагадують консервований ананас.
Інгредієнти:
гарбуз 1-2 шт.
гвоздика 3-4 шт.
кориця на смак
перець 2-3 горош.
оцет 50 г
Для заливки:
вода 1 л
цукор 100 г
сіль 30 г
Приготування
Гарбуз нарізати скибками, очистити від шкірки і серцевини. Фігурною формочкою нарізати красивими шматочками.
Опустити їх в друшляку в киплячу воду на 3-4 хв, потім помістити в холодну воду для швидкого охолодження.
Після цього в літрові стерильні банки покласти гвоздику, корицю і запашний перець, потім - гарбуз, залити киплячим розчином цукру і солі, додати оцет.
У каструлю для пастеризації поставити на підкладну грати банки, прикриті лакованими бляшаними кришками.
Рівень гарячої води повинен збігатися з рівнем заповнення банок (на 1,5 см нижче обріза горлечка).
На сильному вогні довести температуру води в каструлі до 90 ° С, або початку закипання.
Читайте також: Гарбузове варення з лимонною цедрою виходить як желе
З цього моменту обчислюється час: при 90 ° С - 10-12 хв, при 100 ° С - 6-8 хв. Необхідно підтримувати потрібну температуру, регулюючи силу вогню.
Банки треба виймати спеціальними щипцями-захопленнями, швидко закатати і охолодити на повітрі.
Коментарі