середа, 28 січня 2015 18:59

Смажений на грилі кебаб та свіжі овочі загортають у лаваш
3

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Є безліч способів приготувати люля-кебаб. Але в цілому треба триматись загальних порад, аби страва вийшла смачною. Приміром, найкраще для приготування кебабу взяти фарш із двох видів м'яса в однакових пропорціях, без кісток. Скажімо, по 250 грамів баранини і стільки ж — телятини. В будь-якому разі, фарш має бути обов'язково найсвіжіший. Якщо в приготуванні кебабів ви новачок, покладіть у фарш і перемішайте в ньому 1 куряче яйце. З ним люля-кебаб не буде втрачати форму. А от курдючний жир — обов'язковий складник. Із ним фарш не розвалюватиметься, коли будете ліпити з нього котлети. Пропонуємо рецепт кебабу з оригінальною подачею — в лаваші.

Інгредієнти:

Кебаб:

баранячий фарш — 250 грамів

телячий фарш — 250 грамів

цибуля ріпчаста — 1 голівка

курдючний жир — 150 грамів

часник — 2 зубці

спеції за смаком — 1 ч. ложка

кориця мелена — 1 ч. ложка

сіль на кінчику ножа

До подачі:

лаваш — 1 шт.

свіжий помідор — 0,5 шт.

свіжий огірок — 0,5 шт.

листя салату — 30 грамів

кетчуп або томатний соус — 4 ст. ложки

смажена картопля-фрі

цибуля ріпчаста — 0,5 шт.

зелень — за смаком

Приготування:

У чашку комбайну покласти фарш та жир. Очистити й порізати ріпчасту цибулю. Додати її до фаршу. Докласти часник, додати спеції та корицю. Посолити. Всю масу ретельно подрібнити в комбайні, але до стану пюре не доводити. Дістати фарш і розділити його на 8 порцій. Зліпити з них котлети, за формою схожі на товсті сосиски. Надіти фарш на металічні шампури. Злегка прим'яти фарш, аби щільно прилягав до шампурів.

Покласти фарш на шампурах у холодильник на півгодини. Деякі кухарі радять поставити фарш в холодне місце ще перед тим, як нанизувати його на шампури. Тоді курдючний жир застигне, і формувати котлети буде значно легше.

Розігріти гриль, злегка змазати рослинною олією, а краще — вершковим маслом. Смажити на грилі кебаб протягом 12 хвилин. Важливо постійно перевертати їх, аби не підгоріли.

Підсмажити до золотавої кірочки картоплю-фрі. Викласти гарячим на одну половину лавашу. Поряд — листя салату. Порізати тонкими дольками свіжий помідор і огірок, викласти поряд з картоплею. Також у лаваш покласти невеличку посудину з соусом. Далі - кебаб. Порізати цибулю напівкільцями. Викласти її на м'ясо, а зверху прикрасити зеленню. Загорнути все в другу половину лавашу. Подавати, доки кебаб гарячий.

Зараз ви читаєте новину «Смажений на грилі кебаб та свіжі овочі загортають у лаваш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути