Різноманітні види печива, булочок та іншої випічки готують у кафе-пекарні "ПирогоМанія", що на Оболоні в Києві. Тут пропонують також пироги із різними начинками та хліб. На прохання закладу кулінари закладу діляться рецептом одного з найбільш популярних видів печива. Готують його із тертим сиром чеддер та з додаванням волоських горіхів. Сирне печиво у кафе замовляють щодня.
Інгредієнти на 30 штук печива:
- 115 грамів звичайного борошна
- 1/4 чайної ложки кайєнського перцю
- 85 грамів вершкового масла
- 85 грамів зрілого сиру чеддер
- 55 грамів волоських горіхів
- дрібка порошку гірчиці
- дрібка солі
Приготування:
Двічі просіяти борошно, перець, гірчицю та сіль у глибоку миску.
Вершкове масло порізати кубиками й додати до маси з борошна і приправ. Натерти на крупній терці сир чеддер і змішати з основними складниками. Замісити руками тісто.
Розігріти духовку до 180 градусів. Вистелити два деко пергаментом для запікання.
Скатати з отриманого тіста 30 невеликих кульок. Дрібно порізати волоські горіхи. Обваляти в них кожну кульку-заготовку печива. Притиснути кожну кульку з обох сторін руками.
Запікати сирне печиво протягом 20 хвилин, доки почне набувати золотавого кольору і стане ароматно пахнути. Дістати печиво з духовки й лишити на 5 хвилин, після чого перекласти на решітку.
Готове сирне печиво варто подавати до столу відразу, проте його можна легко зберігати протягом двох тижнів у харчовому контейнері, який щільно закривається.
Коментарі