Ексклюзиви
середа, 28 січня 2015 19:10

Шинка, соломка і моцарела: ідея легкого салату від шеф-кухаря
11

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Шеф-кухар ресторану "Жовток" Олексій Іванов працює в ресторанній сфері вже 15 років. За словами кухаря, зараз серед відвідувачів київських ресторанів є дві тенденції, які розвиваються паралельно одна одній.

"З одного боку, люди все частіше харчуються здоровою їжею, - розповідає кухар, - Відходять у минуле важкі соуси на основі вершків і майонезу. На зміну їм приходять різні олії: оливкова, горіхове, конопляне. Їдять також більше цитрусових. Загалом, все, що корисне. З іншого боку, входять в моду американські формати обідів. Серед молоді особливим попитом користуються сандвічі, картопля-фрі. Але при цьому людям потрібно, щоб ці страви мали якість не фаст-фуду, а ресторану. Ціна ж, навпаки, повинна бути не високою".

У ресторані "Жовток" готують якраз самі різні й доступні за ціною страви: як легкі і здорові салати й сніданки, так і трендові американські обіди та вечері. А поціновувачів незвичайних напоїв точно здивує каліфорнійський глінтвейн на основі блакитного вина.

На прохання Gazeta.ua Олексій розповідає, як готувати один з найпопулярніших салатів "Жовтка" - з пармською шинкою й сиром моцарела. "Салат - легкий і приємний. Може бути як самостійною стравою, так і доповненням, скажімо, до м'яса", - пояснює кухар.

Салат з пармською шинкою і сиром моцарела

Інгредієнти:

мікс салатів (лоло-біондо, лоло-россо, радіччіо, рукола) - 50 грамів

міні-моцарелла - 50 грамів

помідори черрі - 30 грамів

соломка - 4-5 штук

шинка - 30 грам

Соус для заправки:

оливкова олія - 20 грамів

дижонская гірчиця - 5 грамів

лимонний фреш - 5 грамів

Приготування:

Змішати і викласти мікс салатів на велику тарілку. Розрізати помідори черрі навпіл і викласти на мікс салату. Зверху - міні-моцарелу. Соломку обернути заздалегідь підготовленої і тонко нарізаної пармською шинкою, додати до салату. Приготувати соус-заправку. Збити в однорідну емульсію оливкова олія, гірчицю і лимонний фреш. Полити заправкою салат і подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «Шинка, соломка і моцарела: ідея легкого салату від шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути