середа, 24 вересня 2014 14:45

Сезонний пиріг з перетертими ягодами запікають півгодини
3

Фото: Катерина Гончарова

Прекрасний спосіб урізноманітнити осіннє меню - приготувати пиріг з сезонних ягід і тіста. Рецептом ароматного і простого в приготуванні пирога з Gazeta.ua ділиться киянка Лариса Чопенко. "Приготувати і замісити таке тісто може будь-хто, бо спосіб цей один з найпростіших. В начинку я кладу яблука і перетерту з цукром смородину і вишню. Але кожен може брати ті ягоди або фрукти, які їм припадуть до смаку", - розповідає жінка.

Сезонний пиріг з ягодами від киянки Лариси Чопенко:
Інгредієнти:
Для тіста:
500 грам борошна пшеничного
15 грамів дріжджів
1 столова ложка цукру
130 грам молока
100 грам вершкового масла
2 яйця
дрібка солі
ванілін
Для начинки:
3-4 яблука
3 столових ложки будь-якого варення або свіжих, перетертих з цукром ягід

Спосіб приготування:
Замісити тісто, дати йому "підійти" близько сорока хвилин. Потім замісити ще раз, після чого поставити підніматися знову. "Коли тісто піднялося втретє, його слід розкатати і укласти у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом і трохи присипану борошном", - пояснює Лариса. Частину тіста відщипнути і залишити для декорування пирога. На основний шар тіста рівномірно розкласти ягідну начинку. Очистити від шкірки яблука, видалити у них серцевину. Порізати яблука тонкими часточками і розкласти зверху ягід. Тісто, яке залишилося, ще раз розкатати. Спеціальним коліщатком вирізати з нього "стрічки" з фігурними кінцями. Укласти декор з тіста на пиріг хрест на хрест. Дати заготівлі пирога настоятися на деко близько 20 хвилин. Після цього змастити поверхню пирога жовтком, розведеним з однією столовою ложкою молока. Поставити деко в нагріту до 180-190 градусів духовку. Випікати протягом 30-40 хвилин.

Лариса Чопенко пропонує також кілька інших варіантів приготування начинки для пирога, вже з додаванням крохмалю. За другим способом, половину кілограма будь-яких ягід треба змішати з 5-7 столовими ложками цукру і 1,5 столової ложки крохмалю. Масу повільно підігрівають на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. Прибирають з плити і дають трохи охолонути. Ще один метод - змішати ягоди з цукром в таких самих пропорціях і прогріти на слабкому вогні близько 10 хвилин. Дають охолонути, і лише потім додають крохмаль і розмішують. Перед тим, як викладати начинку на тісто, крохмалем її посипають ще раз. До речі, крохмаль при посипанні начинки можна замінити і панірувальними сухарями.

Зараз ви читаєте новину «Сезонний пиріг з перетертими ягодами запікають півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути