середа, 16 вересня 2015 18:27

Салат "Тарантіно" готують з сиром Камамбер і свіжим виноградом
16

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Комбінувати різні кухні народів світу стало традицією багатьох ресторанів і кафе Києва. Але в той же час іноді буває складно знайти улюблені поєднання продуктів в одній страві. Одна зі страв, яка якраз і об'єднала багато різних смаків - салат "Тарантіно". Названий на честь закладу, в якому, власне, його і придумали.

"Ми розробили фірмовий рецепт салату, який стає до смаку гостям різного віку і різних гастрономічних уподобань. "Тарантіно" поєд нує кілька продуктів. У той же час, всі його складові добре гармонують один з одним. Свіже листя салату чудово поєднуються з м'яким сиром і гарячим м'ясом. Також добре до всього підходить виноград і оригінальний соус з меду й гірчиці, - коментує шеф-кухар столичного "Rocker Pub Tarantino's" Роман Романов.

Одна з складових салату - вишуканий французький сир Камамбер. Його роблять з коров'ячого молока. Камамбер зріє від країв до центру. У процесі покривається апетитною оксамитовою білою скоринкою. У цього сиру - ніжний і трохи грибний смак. На дотик він м'який, а при нарізці не повинен розсипатися, каже Роман.

Фірмовий салат "Тарантіно"

Інгредієнти:

Маринад для м'яса:

 - гірчиця - 1 ч.л.

 - соєвий соус - 2-3 ч.л.

 - імбир - 4-5 невеликих шматочків

Основа салату:

 - вирізка м'ясна (свинина або яловичина) - 100-150 грамів

 - мікс салату (айсберг, рукола і лоло-біондо) - 50-60 грамів

 - помідори черрі - 40 грамів

 - виноград свіжий великий - 30-40 грамів

 - французький сир Камамбер - 30-40 грамів

Соус:

 - жовток курячого яйця - 1 шт.

 - соняшникова олія - 100 грамів

 - гірчиця - 20 грамів

 - яблучний оцет - 10 грамів

 - мед - 20 грамів

Приготування:

Приготувати трьох медальйони: відбити м'ясо молотком з обох сторін, попередньо загорнувши його в поліетиленовий пакет. Дістати з пакету і замаринувати в гірчиці, соєвому соусі і імбирі. Через 20-30 хвилин дістати м'ясо.

Розігріти сковорідку-гриль на оливковій олії. Обсмажувати м'ясо шматочки м'яса з обох сторін приблизно по дві-три хвилини. Таким чином, м'ясо набуде середнього ступеня прожарювання.

Поки готується м'ясо, приготувати соус. Добре перемішати жовток, гірчицю, яблучний оцет, мед і соняшникову олію. Змішати інгредієнти для основи салату: спершу листя салату, потім - виноград, сир і помідори черрі. Щедро полити їх соусом.

Прибрати м'ясо з вогню і відразу ж викласти на декоративну тарілку. Поруч викласти салат салат і подавати до столу, поки медальйони не охолонули.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Тарантіно" готують з сиром Камамбер і свіжим виноградом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути