На ринках і на городах вже є рукола. Ця зелень володіє відразу декількома смаковими якостями, вона нагадує смак перцю, гірчиці, горіха і тому ця пряність стала улюбленою зеленню багатьох гурманів. Рукола має властивість нормалізувати обмін речовин. Так само цю пряність потрібно додавати в страви тим людям, які хочуть скинути зайві кілограми.
Які смачні салати можна приготувати з руколи, розповідає кухар столичного ресторану "Олівія" Остап Семерак.
"Кожна господиня повинна знати, що салат з додаванням рукколи відразу ж потрібно їсти, бо тривалий час ця зелень не зберігається. Листочки пускають сік, і салат набуває дуже неапетитного смаку. Так само, рукколу не можна різати ножем, її потрібно тільки рвати руками. Якщо в салатах використовуєте цю пряність, тоді заправляйте їх невеликою кількістю оливкової олії і додайте лимонний сік", - наголосив він.
Рукколу можна поєднувати практично з усіма продуктами, це можуть бути овочі, морепродукти, сири, м'ясо.
Салат з руколою і креветками
інгредієнти:
рукола — двісті п'ятдесят грам;
креветки — десять штук;
помідори черрі — одна склянка;
оливкова олія — п'ять столових ложок;
базилік — п'ятдесят грам;
гіркий перець — п'ятдесят грам;
бальзамічний оцет — одна столова ложка;
чорний мелений перець — за смаком;
маслини — для того, щоб прикрасити салат;
сир пармезан — п'ятдесят грам;
сіль — за своїм смаком.
Рецепт приготування:
Помідори порізати кожен на дві половини. Далі помийте і висушіть рукколу. Потім відваріть креветки. Коли вони будуть готові, дайте їм охолонути, почистіть і покладіть в тарілку.
Тепер займіться приготуванням заправки для салату. Візьміть глибоку ємкість, влийте оливкової олії, додайте спецій, трохи базиліка. Потім помийте червоний перець, подрібніть його і додайте до інших інгредієнтів. Тепер заправкою треба залити очищені креветки. Нехай промаринуються хвилин сорок.
А ви поки починайте викладати салат. Спочатку покладіть красиво листя руколи на середину тарілки. Потім зверху - половинки помідорів. Тепер креветки перекладіть в іншу ємність, а маринадом, в якому вони лежали, залийте салат. Потім тонко настругайте пармезан і посипте ним зверху інгредієнти. Коли все буде готово, викладайте креветки і зверху покладіть маслини.
Салат з руколою і апельсинами
інгредієнти:
рукола — двісті грам;
апельсин — п'ять штук;
маслини — одна баночка.
Для того щоб приготувати заправку, вам знадобиться:
інгредієнти:
цибуля "шалот" — одна штука;
свіжа м'ята — п'ятдесят грам;
гірчиця — дві чайні ложки;
оливкова олія — п'ять столових ложок;
цукор — одна чайна ложка;
сіль — за своїм смаком.
Рецепт приготування:
Промийте, просушіть і порвіть руками рукколу. Потім промийте під проточною водою апельсини, очистіть шкірку і за допомогою гострого ножа зніміть білу шкірку. Вийміть з фрукта кісточки і поріжте м'якоть середніми шматочками. Потім покладіть апельсини в друшляк і підставте під нього тарілочку. Це потрібно для того, щоб сік, який стікає з фрукта, залишився, бо він стане вам у нагоді. Потім почистіть цибулю і подрібніть її. Далі помийте листочки м'яти і так само їх подрібніть. Візьміть ємність і покладіть в неї цибулю і м'яту, додайте лимонного соку і гірчиці. Починайте мішати і додавайте потихеньку оливкову олію, цукор, сіль і трохи перцю. Сюди ж додайте половину соку апельсина і добре все перемішайте.
Тепер візьміть салатницю, покладіть в неї руколу, м'якоть апельсина, маслини і залийте приготовленою заправкою. Поставте салат на годину в холодильник, потім притрусіть ароматною зеленню. І можете подавати до столу.
Салат із руколою і полуницями
інгридієнти
2 великих пучки руколи
250 грам полуниць, розрізати кожну навпіл
150 грам сиру Фета, порізати кубиками
2 ґрунтових огірки, почистити, порізати пів кружечками
30 грам волоських горіхів
чорний свіжозмелений перець до смаку
Для цибулі:
1/2 червоної цибулі, порізати півкільцями
1/4 ч.л. солі
1/2 ч.л. цукру
1 ст.л. бальзамічного оцту
Для заправки:
80 мл олії з волоських горіхів (можна замінити оливковою)
30 мл бальзамічного оцту
1/2 ч.л. меду
Цибулю посолити, приправити цукром і скропити оцтом. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин. Горіхи підрум'янити на сухій сковорідці. У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки. На сервірувальних тарілках розкласти руколу та розподілити зверху огірки. Рівномірно викласти сир Фета, цибулю та полуниці. Полити салат заправкою і посипати горіхами.
Подавати одразу!
Читайте також: Як швидко і легко приготувати багатокомпонентні салати
Коментарі