вівторок, 24 травня 2016 23:00

Руколу для салатів не можна різати ножем

Руколу для салатів не можна різати ножем

На ринках і на городах вже є рукола. Ця зелень володіє відразу декількома смаковими якостями, вона нагадує смак перцю, гірчиці, горіха і тому ця пряність стала улюбленою зеленню багатьох гурманів. Рукола має властивість нормалізувати обмін речовин. Так само цю пряність потрібно додавати в страви тим людям, які хочуть скинути зайві кілограми.

Які смачні салати можна приготувати з руколи, розповідає кухар столичного ресторану "Олівія" Остап Семерак.

"Кожна господиня повинна знати, що салат з додаванням рукколи відразу ж потрібно їсти, бо тривалий час ця зелень не зберігається. Листочки пускають сік, і салат набуває дуже неапетитного смаку. Так само, рукколу не можна різати ножем, її потрібно тільки рвати руками. Якщо в салатах використовуєте цю пряність, тоді заправляйте їх невеликою кількістю оливкової олії і додайте лимонний сік", - наголосив він.

Рукколу можна поєднувати практично з усіма продуктами, це можуть бути овочі, морепродукти, сири, м'ясо.

Салат з руколою і креветками

інгредієнти:

рукола — двісті п'ятдесят грам;

креветки — десять штук;

помідори черрі — одна склянка;

оливкова олія — п'ять столових ложок;

базилік — п'ятдесят грам;

гіркий перець — п'ятдесят грам;

бальзамічний оцет — одна столова ложка;

чорний мелений перець — за смаком;

маслини — для того, щоб прикрасити салат;

сир пармезан — п'ятдесят грам;

сіль — за своїм смаком.

Рецепт приготування:

Помідори порізати кожен на дві половини. Далі помийте і висушіть рукколу. Потім відваріть креветки. Коли вони будуть готові, дайте їм охолонути, почистіть і покладіть в тарілку.

Тепер займіться приготуванням заправки для салату. Візьміть глибоку ємкість, влийте оливкової олії, додайте спецій, трохи базиліка. Потім помийте червоний перець, подрібніть його і додайте до інших інгредієнтів. Тепер заправкою треба залити очищені креветки. Нехай промаринуються хвилин сорок.

А ви поки починайте викладати салат. Спочатку покладіть красиво листя руколи на середину тарілки. Потім зверху - половинки помідорів. Тепер креветки перекладіть в іншу ємність, а маринадом, в якому вони лежали, залийте салат. Потім тонко настругайте пармезан і посипте ним зверху інгредієнти. Коли все буде готово, викладайте креветки і зверху покладіть маслини.

Салат з руколою і апельсинами

інгредієнти:

рукола — двісті грам;

апельсин — п'ять штук;

маслини — одна баночка.

Для того щоб приготувати заправку, вам знадобиться:

інгредієнти:

цибуля "шалот" — одна штука;

свіжа м'ята — п'ятдесят грам;

гірчиця — дві чайні ложки;

оливкова олія — п'ять столових ложок;

цукор — одна чайна ложка;

сіль — за своїм смаком.

Рецепт приготування:

Промийте, просушіть і порвіть руками рукколу. Потім промийте під проточною водою апельсини, очистіть шкірку і за допомогою гострого ножа зніміть білу шкірку. Вийміть з фрукта кісточки і поріжте м'якоть середніми шматочками. Потім покладіть апельсини в друшляк і підставте під нього тарілочку. Це потрібно для того, щоб сік, який стікає з фрукта, залишився, бо він стане вам у нагоді. Потім почистіть цибулю і подрібніть її. Далі помийте листочки м'яти і так само їх подрібніть. Візьміть ємність і покладіть в неї цибулю і м'яту, додайте лимонного соку і гірчиці. Починайте мішати і додавайте потихеньку оливкову олію, цукор, сіль і трохи перцю. Сюди ж додайте половину соку апельсина і добре все перемішайте.

Тепер візьміть салатницю, покладіть в неї руколу, м'якоть апельсина, маслини і залийте приготовленою заправкою. Поставте салат на годину в холодильник, потім притрусіть ароматною зеленню. І можете подавати до столу.

Салат із руколою і полуницями

інгридієнти

2 великих пучки руколи

250 грам полуниць, розрізати кожну навпіл

150 грам сиру Фета, порізати кубиками

2 ґрунтових огірки, почистити, порізати пів кружечками

30 грам волоських горіхів

чорний свіжозмелений перець до смаку

Для цибулі:

1/2 червоної цибулі, порізати півкільцями

1/4 ч.л. солі

1/2 ч.л. цукру

1 ст.л. бальзамічного оцту

Для заправки:

80 мл олії з волоських горіхів (можна замінити оливковою)

30 мл бальзамічного оцту

1/2 ч.л. меду

Цибулю посолити, приправити цукром і скропити оцтом. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин. Горіхи підрум'янити на сухій сковорідці. У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки. На сервірувальних тарілках розкласти руколу та розподілити зверху огірки. Рівномірно викласти сир Фета, цибулю та полуниці. Полити салат заправкою і посипати горіхами.

Подавати одразу!

Читайте також: Як швидко і легко приготувати багатокомпонентні салати

Зараз ви читаєте новину «Руколу для салатів не можна різати ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути