На день святого Валентина хочеться здивувати коханого чимось незвичайним і смачним.
Секретом приготування Полуничного тарта до Свята Закоханих поділилася Шеф-кондитер Fairmont Grand Hotel Kyiv – Світлана Куцевол
Інгредієнти:
Тісто:
Жовток-1 шт
Цукор - 40гр.
Вершкове масло - 50 гр.
Сіль -1гр.
Розпушувач тіста - 1гр.
Ванільний цукор -1гр
Заварний крем:
Молоко - 250грм.
Жовток - 2шт
Цукор - 50гр.
Борошно або крохмаль - 25гр.
Сир маскарпоне - 50гр.
Маренга:
Білок - 100гр.
Цукор - 100гр
Цукрова пудра-100гр.
Оздоблення:
Полуниця свіжа - 100гр.
Білкові меренги - 15гр.
Білий шоколад - 15гр.
Приготування тіста:
У чаші міксера збити масло і цукор до пишної маси.
Потихеньку влити жовток і добре перемішати.
Додати сіль, цукор ванільний, розпушувач і борошно.
Добре вимішати тісто.
Тісто розкатати до 0.5см.
Вирізати сердечка будь-якої форми і випікти при t180 °С 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Приготування крему:
Змішати в окремій мисці жовток, цукор, крохмаль до однорідної маси.
Молоко довести до кипіння в сотейнику .
Вилити в суміш жовтки та цукор і добре перемішати і процідити через сито.
Щоб не залишалося грудочок від жовтків.
Цю суміш поставити на повільний вогонь і уварити до загустіння.
Готовий крем охолодити і змішати з сиром маскарпоне.
Приготування меренги:
Білок і цукор збити до пишної маси, щоб маси збільшилася в 10раз.
Потім всипати цукрову пудру, добре перемішати і покласти на пергамент. Дати підсохнути.
Приготування полуничного тарта:
На пісочну основу намазати полуничне повидло.
На заварний крем зверху красиво викласти свіжу полуницю.
Прикрасити білковими меренгами та сезонними ягодами.
Коментарі