Ведучий програми "Сніданок з "1+1" Руслан Сєнічкін прихильником піти став під час свого минулого гастрономічного туру в Одесу. Там він і навчився готувати цю страву. "Піта - це зручна страва з усіх точок зору, - каже Руслан Сенічкін. - Під час її транспортування ваші рюкзаки, чемодани, портфелі будуть чистими — нічого не вивалиться і не випаде. А коли підійде час трапези, ви відчуєте, що піта дуже ніжна на дотик і має неперевершений смак. Раджу усім спробувати".
Піта із запеченою куркою від Руслана Сєнічкіна
Інгредієнти:
для піти:
- 500 грамів борошна
- 10 грамів цукру
- 17 грамі солі
- 25 грамів дріжджів
- 300 мілілітрів води
для начинки:
- 200 грамів курячого м'яса
- 100 грамів моркви по-корейськи
- петрушка — за смаком
для соусу:
- 100 грамів сметани
- 1 столова ложку соєвого соусу
Приготування:
Із вказаних інгредієнтів замісити дріжджове тісто, дати підійти. Сформувати коржики і випікати їх на розігрітій сковороді приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Курячі грудки запекти у духовці або відварити. Остудити і порізати на шматочки. Перемішати м'ясо із морквою по-корейськи і порізаною петрушкою.
Край піти відрізати, щоб утворилася "кишенька". Всередину покласти кілька ложок соусу, приготованого із сметани і соєвого соусу. Для гірчинки можна додати гірчиці або перцю — гострого чи духмяного.
В "кишеньку" покласти начинку, а в завершення полити її ложкою соусу.
Коментарі