Неймовірно смачні кекси можна приготувати тим, хто притримується Великого посту. Співачка Лілу поділилася з кореспондентом Gazeta.ua легким рецептом фруктового кексу на основі горіхів та яблучного соку.
"Кекс виходить дуже ніжним і просто тане в роті. А головне — це смачно і корисно. Навпаки у піст ми нарешті розуміємо пісні страви, які ніколи не їли. Вони нічим не гірші за повсякденні страви, а навіть кращі" — говорить співачка.
Інгредієнти:
борошно — 200 грамів
цукор — 180 грамів
цукрова пудра — 50 грамів
олія — 100 грамів
натуральний яблучний сік — 100 мл
сливовий джем — 100 грамів,
арахіс або грецькі горіхи — 100 грамів,
родзинки, курага, цукати, сушена вишня — по 50 грамів
сода — 0,5 ч. л.
щіпка солі.
Приготування:
Змішати цукор, сіль, олію та яблучний сік. Додати подрібнені горіхи, курагу, вишню та пропарені родзинки. У суміш поступово всипати борошно з содою, постійно помішуючи ложкою до однорідної маси.
Форми з високими стінками для кексів змастити звичайною соняшниковою олією. Для зручності краще застелити пергаментом для випічки. Викласти тісто у форму стільки, щоб до верха залишалося третина місця. Випікати кекс у розігрітій духовій шафі при 180° градусах 30-40 хвилин.
Верхівку готового охолодженого кексу змастити сливовим джемом та присипати цукровою пудрою. За смаком можна замінити на інший джем.
Коментарі