Ексклюзиви
субота, 28 лютого 2015 22:06

Пиріг з лососем замінить вечерю
8

Фото: Валентина МУРАХОВСЬКА

Французький пиріг з лососем та сиром замінить вечерю чи обід. Це повноцінна самостійна страва. Він дуже ситний. Для романтичної вечері його подають із білим вином. Поєднання червоної риби та сиру з пліснявою — незабутні. Якщо не використовуєте сир з пліснявою, можна замінити будь-яким тертим твердим сиром, сиром "фета" або навіть домашнім сиром.

Інгредієнти:

для тіста

вершкове масло (холодне) - 150 г,

борошно - 260 г,

яйце - 1 шт,

сметана - 1 столова ложка,

дрібка солі

для начинки

стейк лосося (форелі або сьомги) - 300 г (можна замінити консервованим лососем),

сир твердий - 50 г,

сир горгонзола або рокфор (за бажанням, і тільки якщо любите сири з цвіллю) - 50 г,

сіль,

мелений перець

для заливки

вершки (10%) або молоко - 200 мл,

яйця - 2 шт,

сіль,

мелений перець (суміш 5-ти видів перцю)

Приготування:

Приготувати несолодке рубане тісто. В чашу комбайна або на стіл просіяти борошно з дрібкою солі. Вершкове масло нарізати кубиками і викласти на борошно.

Порубати борошно з вершковим маслом в кухонному комбайні ~5-7 секунд (або за допомогою двох ножів). Повинна вийти борошняна крихта.

Яйце розбити в миску і злегка збити. Влити яйце до борошняної крихти і знову перемішати інгредієнти в чаші комбайна ~3-5 секунд або руками.

Якщо тісто все ще розсипається, потрібно додати ~1 столову ложку сметани і ще раз перемішати масу в комбайні або руками.

Замісити тісто, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати на ~40-60 хвилин у холодильник.

Охолоджене тісто викласти у форму для запікання і рівномірно розподілити по дну і стінкам форми.

Затягнути форму з тістом харчовою плівкою і прибрати на ~10 хвилин у холодильник.

Приготувати начинку.

Рибу вимити, відокремити філе від шкіри і кісток і нарізати невеликими кубиками або скибочками. Сир натерти на крупній або дрібній тертці.

Горгонзолу або рокфор нарізати маленькими кубиками.

Яйця розбити в глибоку миску і розбовтати з дрібкою солі і меленого перцю.

Влити вершки або молоко і все добре перемішати віночком або збити в блендері.

Форму з тістом дістати з холодильника, викласти на тісто лист пергаментного паперу, а на пергамент насипати велику жменю сухої квасолі.

Випікати пісочну основу для пирога ~10-15 хвилин при ~180-200°C.

Попереднє випікання основи пирога потрібно для того, щоб тісто не розмокало від начинки. А квасоля потрібна для того, щоб тісто не здувалось і не сповзав зі стінок форми.

Прибрати пергаментний папір і квасолю.

Дно випеченої основи посипати тертим сиром.

Зверху укласти скибочки риби. На рибу викласти кубики горгонзолу або рокфор.

Залити пиріг підготовленою заливкою.

Запікати ~30-40 хвилин при температурі ~180°C. За цей час заливка повинна загуснути і стати пружною.

Готовий пиріг вийняти з духовки і дати постояти ~8-10 хвилин.

Можна подавати в гарячому і холодному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг з лососем замінить вечерю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути