Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2015 14:49

Піцу з яловичиною і грибами запікають 12 хвилин
9

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Олена Мельник працює кухарем в кафе одного зі столичних супермаркетів. Щодня запікає багато порцій піци. "Знаю безліч рецептів цієї прекрасної і універсальної страви. Найулюбленіша піца — з яловичиною і грибами. Якщо замість цільного м'яса візьмете фарш, то приготується значно швидше", - радить кухар. Розповідає, як приготувати смачну піцу із м'яса та грибів в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Тісто:

борошно пшеничне — 2 склянки

яйце — 1 шт.

сіль — 0,5 ч. ложки

цукор — 1,5-2 ст. ложки

сухі дріжджі — 5 грамів

оливкова олія — 2 ст. ложки

вода кип'ячена — 2 склянки

кунжут — 2 ст. ложки

Начинка:

моцарела — 60 грамів

фарш із яловичини — 80 грамів

свіжі шампіньйони — 40 грамів

свіжий помідор — 3 дольки

червоний і зелений болгарський перець — 3-4 дольки

листя базиліку для декору

Соус:

рослинна олія — 2 ст. ложки

часник — 2 зубці

томатна паста - 150 грамів

цукор — 0,5 ч. ложки

вода — 0,5 склянки

тертий пармезан — 2 ст. ложки

сухий базилік — 1/4 ч. ложки

сіль, чорний мелений перець та орегано — за смаком

Приготування:

Зробити тісто. У глибокій посудині в борошно засипати сухі дріжджі, цукор та сіль. Ретельно перемішати. Влити воду, додати яйце. Розім'яти тісто руками, доки не зникнуть комки. Скатати в кулю і лишити в теплому місці на півгодини.

Дістати тісто й розкатати на столі, присипаному борошном. Додати в тісто олію, ще раз замісити. Розкатати ще раз, надати тісту круглої форми. Покласти на металеву форму для запікання, змазану олією.

Приготувати соус. На малому вогні у сковорідці підсмажити в олії дрібно нарізаний часник. Додати томатну пасту, цукор, орегано та базилік. Також — воду та натертий сир. Посолити і поперчити. Варити на малому вогні протягом 10 хвилин. Дати соусу охолонути. Після того — щедро змазати соусом основу піци.

Викласти на тісто і соус начинку. Спершу — порізаний дольками сир моцарела. На нього — шматочки фаршу і порізані дольками гриби. Зверху — помідори і болгарський перець. Лишити настоятися близько 10 хвилин.

Тим часом розігріти духовку до 200 градусів. Запікати в ній піцу протягом 12 хвилин. Порізати на шматки й подавати гарячою.

Зараз ви читаєте новину «Піцу з яловичиною і грибами запікають 12 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути