Олена Мельник працює кухарем в кафе одного зі столичних супермаркетів. Щодня запікає багато порцій піци. "Знаю безліч рецептів цієї прекрасної і універсальної страви. Найулюбленіша піца — з яловичиною і грибами. Якщо замість цільного м'яса візьмете фарш, то приготується значно швидше", - радить кухар. Розповідає, як приготувати смачну піцу із м'яса та грибів в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Тісто:
борошно пшеничне — 2 склянки
яйце — 1 шт.
сіль — 0,5 ч. ложки
цукор — 1,5-2 ст. ложки
сухі дріжджі — 5 грамів
оливкова олія — 2 ст. ложки
вода кип'ячена — 2 склянки
кунжут — 2 ст. ложки
Начинка:
моцарела — 60 грамів
фарш із яловичини — 80 грамів
свіжі шампіньйони — 40 грамів
свіжий помідор — 3 дольки
червоний і зелений болгарський перець — 3-4 дольки
листя базиліку для декору
Соус:
рослинна олія — 2 ст. ложки
часник — 2 зубці
томатна паста - 150 грамів
цукор — 0,5 ч. ложки
вода — 0,5 склянки
тертий пармезан — 2 ст. ложки
сухий базилік — 1/4 ч. ложки
сіль, чорний мелений перець та орегано — за смаком
Приготування:
Зробити тісто. У глибокій посудині в борошно засипати сухі дріжджі, цукор та сіль. Ретельно перемішати. Влити воду, додати яйце. Розім'яти тісто руками, доки не зникнуть комки. Скатати в кулю і лишити в теплому місці на півгодини.
Дістати тісто й розкатати на столі, присипаному борошном. Додати в тісто олію, ще раз замісити. Розкатати ще раз, надати тісту круглої форми. Покласти на металеву форму для запікання, змазану олією.
Приготувати соус. На малому вогні у сковорідці підсмажити в олії дрібно нарізаний часник. Додати томатну пасту, цукор, орегано та базилік. Також — воду та натертий сир. Посолити і поперчити. Варити на малому вогні протягом 10 хвилин. Дати соусу охолонути. Після того — щедро змазати соусом основу піци.
Викласти на тісто і соус начинку. Спершу — порізаний дольками сир моцарела. На нього — шматочки фаршу і порізані дольками гриби. Зверху — помідори і болгарський перець. Лишити настоятися близько 10 хвилин.
Тим часом розігріти духовку до 200 градусів. Запікати в ній піцу протягом 12 хвилин. Порізати на шматки й подавати гарячою.
Коментарі