неділя, 26 червня 2016 12:05

Ніжні котлети стають пікантними на смак завдяки соусу

Котлети з кролика - це ніжна на смак та універсальна в приготуванні страва. Приготувавши інший соус, можна змінити кардинально весь смак.

"З кролячого м'яса роблю котлети з овочами, - каже Тетяна Хоменко з Житомирщини. - Вони виходять дуже смачні. А овочі, які тушкуються разом з ними, є гарніром та підсилювачем смаку".

Автор: yakulinar.net
 

Інгредієнти:

м'ясо кролика - 500 г

пшеничний хліб - 100 г

молоко - 100 мл

цибуля - 2 шт

олія - 100 мл

вершкове масло - 100 г

яйце - 1 шт

солодкий перець - 2 шт

помідор - 3 шт

мелені сухарі - 50 г

бульйон - 1 склянка

борошно - для паніровки

часник - 2 зубчики

зелень - 1/2 пучка

сіль, чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Зняти м'ясо з кісток і промити. Обсушити та нарізати такими шматками, щоб було зручно класти у м'ясорубку.

Далі слід розмочити у воді білий хліб. Потім почистити цибулину і дрібно її порізати.

Перекрутити двічі філе у м'ясорубці або блендері, потроху додаючи хліб і цибулину.

Усю цю масу перекласти у велику миску.

У мікрохвильовій печі розтопити вершкове масло і додати до фаршу. Перемішати.

В окремій мисці збити яйце з сіллю та меленим перцем. Додати його до решти продуктів.

Готовий фарш треба відбити і поставити на 15 хвилин в холодильник.

З м'яса сформувати невеликі кульки. Запанірувати в борошні й обсмажити на розігрітій скороводі з двох сторін до золотистої скоринки.

Другу цибулину нарізати кубиками, а перець - соломкою. Помідори обдати кипятком, зняти шкіру та нарізати крупними шматками.

Перець з цибулею обсмажити на олії. Коли вони зарумяняться, додати помідори. Тушкувати 5 хвилин.

Половину цих овочів покласти в сотейник, на них - смажені котлети, поверх - овочі, що залишилися. Полити бульйоном та посипати нарізаною зеленню.

Накрити кришкою та тушкувати 20 хвилин. Страву краще подавати гарячою.

Читайте також: Фрикадельки з індички роблять у формі інопланетного їжачка

Почистити та дрібно порізати часник.

На тарілку потрібно викладати спершу котлети, а поверх них овочеву суміш. Зверху посипати часником

Зараз ви читаєте новину «Ніжні котлети стають пікантними на смак завдяки соусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути