Хурму часто називають "китайським персиком". Її легкий аромат і незвичайна структура дозволяють готувати з нею багато страв. Хрустка зовні, але м'яка та соковита в середині - такою має бути ідеальна хурма для десерту.
"Цей торт готую взимку з хурмою, літом з персиком, а осінню з виноградом. Коли які є фрукти. Рецепт універсальний, - каже Тетяна Ковальчик. - Хрустка основа гармонійно доповнюється ніжною сирною начинкою. Якось дочка жартома назвала цей десерт "Їжею ангелів".
Інгредієнти:
бісквітне печиво - 150 г.
вершкове масло - 100 г.
ванільний цукор - 1 пак.
м'який вершковий сир - 250 г.
желатин - 15 г.
фруктовий йогурт - 250 г.
вершки (33%) - 200 мл.
цукрова пудра - 6 ст. л.
хурма - 2 шт.
лікер - 50 мл.
лимонний сік - 7 ст. л.
Приготування:
Замочити у воді з лимонним соком желатин на 15 хвилин. Потім розтопити його на водяній бані.
Розтопити вершкове масло.
Подрібнити бісквітне печиво, змішати його з маслом і ванільним цукром.
Викласти в форму, застелену харчовою плівкою. Поставити на 30 хвилин в холодильник.
Хурму помити. Одну нарізати кубиками, а іншу тонкими шматочками.
Змішати з сиром лікер, йогурт і кубики хурми, додати желатин.
Все перемішати. Вершки збити з цукровою пудрою і змішати з сирним кремом.
Викласти на основу в форму. Часточками хурми прикрасити поверхню десерту.
Поставити в холодильник охолоджуватися на 3 години.
Коментарі