Шарлотка - це звичайний бісквіт, в який додаються яблука. Взявши за основу найпростіший класичний рецепт, можна фантазувати, як тільки забажаєте.
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.
цукор - 200 г.
борошно - 200 г.
яблука - 4-5 шт.
сода - 0,5 ч. л. погасити оцтом
сметана - 3-4 ст. л.
кориця, ваніль, цедра цитрусових, спеції - за смаком
Приготування:
В мисці збити яйця з цукром. Збивати слід доти, доки маса не збільшиться втричі.
Просіяти туди борошно з содою, погашеною оцтом. Знову збити, проте на цей раз злегка і недовго.
Додати яблука, заздалегідь нарізані тонкими скибочками.
Додати корицю та ваніль.
Деко змастити маслом і висипати туди тісто.
Випікати в духовці 40-50 хв. при температурі 180 градусів.
Як вихолоне - притрусити цукровою пудрою.
Коментарі