Ексклюзиви
пʼятниця, 06 березня 2015 19:34

Найдорожчий мед у світі коштує як невеликий автомобіль
2

Найдорожчий мед в світі називається "Чарівний", і продається в Туреччині за 6 800 доларів за кілограм. Цей спеціальний мед беруть із печери 1 800 метрів глибиною в долині Saricayir містечка Артвін, який знаходиться на північному-сході Туреччини.

Як стверджує Гуней Гандуз, місцевий пасічник, цей "чарівний мед" настільки дорогий тому, що виготовляється він незвичайним шляхом. Багата мінералами печера покращує якість меду, що пропорційно збільшує його вартість.

Гандуз, пасічник третього покоління, помітив бджіл, що влітали в глибоку печеру в 2009 році. Він відстежив їх шлях і зрозумів, що там міститься мед. Але дістатися до дна печери змогли тільки професійні альпіністи, яких найняв Гандуз. Там вони виявили вісімнадцять кілограмів меду, намазаного на сферичні стіни.

Потім продукт проаналізували в лабораторії у Франції, і з'ясували, що це високоякісний, насичений мінералами мед.

Перший кілограм цього меду був проданий за 45 000 євро на французькій фондовій біржі. Другий купили фармацевти з Китаю, заплативши 28 000 євро. Зараз мед коштує 5 000 євро, але продається в ємностях по 170 і 250 грам. І клієнти Гандуза не можуть не усвідомлювати факт, що коштує цей мед як маленький автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий мед у світі коштує як невеликий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути