Салати дуже зручні в приготуванні і не займають багато часу. Саме тому - це ідеальний перекус для тих, хто живе в шаленому ритмі мегаполісу. А для того, щоб страва не здавалася надто нудною, пропонуємо вам поекспериментувати з її складовими. Рецепт оригінального літнього салату із зелені, персиків, полуниці, чорниці, волоських горіхів і сиру припаде до смаку навіть найприскіпливішим гурманам.
Інгредієнти:
Для салату:
- бебі-шпинат-1 пучок
- червоний лук 1/2 шт.
- невеликі персики 2 шт.
- полуниця-150 г
- лохина велика жменя
- волоські горіхи жменя
- козячий сир 100 г
Для заправки:
- оливкова олія 2-3 ст. л.
- лимонний сік 1 ст. л.
- рідкий мед 1 ст. л.
- сіль
- мелений перець
Приготування:
Листя молодого шпинату помити і обсушити. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Помити персики, полуницю і лохину. Персики нарізати часточками, видаливши кісточку. Полуницю нарізати тонкими пластинками.
Застелити тарілку салатними листям. Зверху викласти цибулю, лохину, персики і полуницю.
Посипати підсмаженими волоськими горіхами і розкришеним сиром.
Для заправки змішати оливкову олію, сіль, перець, лимонний сік і мед. Полити салат.
Коментарі