Кавовий напій лате походить з Італії. Він чудово бадьорить з ранку завдяки міцній каві. А молоко пом'якшує дію еспресо. Існують варіанти цього напою, де замість кави наливають чай. Та не у всіх у дома є кавові машини як у кав'ярні, щоб зробити смачне лате з ніжною пінкою. Та можна зробити це і без чудо-пристрію.
Інгредієнти:
Кава натуральна мелена - 4 ст. л
Молоко - 300 мл
Вода - 150 мл
Цукор - за смаком
Кориця мелена - за смаком
Приготування:
Висипати каву в турку і залити холодною водою.
Заварити її на великому вогні до підняття пінки.
Підігріти молоко на повільному вогні до температури 65 ° C.
Половину молока збити блендером або френч-пресом (збивач для молока).
Розлити каву у високі склянки і додати половину теплого молока.
Ложкою викласти зверху пінку і посипати корицею.
Коментарі