Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2014 15:59

Котлету по-донбаськи присмачують цукром
2

Фото: Тарас Подолян

Котлету по-донбаськи шеф-кухар столичного ресторану "Мансарда" Роман Євтух придумав торік. "Тепер у ресторан багато гостей приходять саме заради цієї страви, - каже він. - Її постійно замовляють хлопці із футбольного клубу "Шахтар". Кажуть, нічого смачнішого раніше не куштували". На приготування цієї страви знадобиться не більше 40 хвилин. "Вона виглядає чудово. Особливо — на святковому столі", - каже Роман.

Котлета по-донбаськи від шеф-кухаря ресторану "Мансарда":

Інгредієнти:

-Одне куряче філе

-1 яйце, 4 столові ложки білих сухарів

-1 лайм

-100 грамів вершкового масла

-пів чайної ложки солі, стільки ж перцю і цукру

Приготування:

Куряче філе загорнути у харчову плівку, відбити з обох боків. Довго робити це не варто, достатньо восьми ударів. Відбите філе посолити, присмачити перцем і цукром. Під час смаження цукор карамелізується і не дає філе висохнути.

М'ясо запанірувати у яйці та сухарях. Викласти його на застелене пергаментом деко і поставити у духовку. Запікати 20 хв за температури 200 градусів.

Поки м'ясо готується, приготувати соус бер-бланд. У каструлю покласти масло і поставити на парову баню. Коли розм'якне, додати сік одного лайму і дрібку солі. Збивати вручну 15 секунд. Готове філе витягнути із духовки і одразу ж скрутити трубочкою. В отвір покласти столову ложку соусу.

"У ресторані подаємо цю котлету із картопляними крокетами та яйцем-пашот. Для крокетів картоплю відварюю, заправляє соняшниковою олією, солю і перчу. Коли охолоне, ліплю із них крокети і смажу у фритюрниці до золотистого кольору", - каже шеф-кухар.

Зараз ви читаєте новину «Котлету по-донбаськи присмачують цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути