Котлету по-донбаськи шеф-кухар столичного ресторану "Мансарда" Роман Євтух придумав торік. "Тепер у ресторан багато гостей приходять саме заради цієї страви, - каже він. - Її постійно замовляють хлопці із футбольного клубу "Шахтар". Кажуть, нічого смачнішого раніше не куштували". На приготування цієї страви знадобиться не більше 40 хвилин. "Вона виглядає чудово. Особливо — на святковому столі", - каже Роман.
Котлета по-донбаськи від шеф-кухаря ресторану "Мансарда":
Інгредієнти:
-Одне куряче філе
-1 яйце, 4 столові ложки білих сухарів
-1 лайм
-100 грамів вершкового масла
-пів чайної ложки солі, стільки ж перцю і цукру
Приготування:
Куряче філе загорнути у харчову плівку, відбити з обох боків. Довго робити це не варто, достатньо восьми ударів. Відбите філе посолити, присмачити перцем і цукром. Під час смаження цукор карамелізується і не дає філе висохнути.
М'ясо запанірувати у яйці та сухарях. Викласти його на застелене пергаментом деко і поставити у духовку. Запікати 20 хв за температури 200 градусів.
Поки м'ясо готується, приготувати соус бер-бланд. У каструлю покласти масло і поставити на парову баню. Коли розм'якне, додати сік одного лайму і дрібку солі. Збивати вручну 15 секунд. Готове філе витягнути із духовки і одразу ж скрутити трубочкою. В отвір покласти столову ложку соусу.
"У ресторані подаємо цю котлету із картопляними крокетами та яйцем-пашот. Для крокетів картоплю відварюю, заправляє соняшниковою олією, солю і перчу. Коли охолоне, ліплю із них крокети і смажу у фритюрниці до золотистого кольору", - каже шеф-кухар.
Коментарі